Descendeix l'edat dels pacients ingressats per COVID als hospitals valencians

A l’inici de l’any la gran majoria de pacients superaven els 75 anys, i en aquests moments el grup més nombrós és el de 51 a 65 anys

Guardar

Sanitaris a l'hospital La Fe
Sanitaris a l'hospital La Fe

L'edat dels pacients ingressats per infecció per SARS-COV-2 als hospitals de la Comunitat Valenciana ha descendit en els últims tres mesos.

D'aquesta manera, comparant les dades registrades a principis del mes de gener, durant la tercera ona, amb els del final del present mes, podem observar que el perfil dels pacients ingressats per COVID era llavors majoritàriament del grup de persones majors de 75 anys, que suposava el 40,6% dels ingressos i quasi duplicava als següents grups d'edat (la franja de 51 a 65 anys representava el 23,9% del total d'ingressos i la de 66-75 anys el 22,8%).

Per sexes, per als majors de 75 anys, aquest percentatge se situava en les dones en el 48,5% dels ingressos, mentre que els homes majors de 75 anys suposaven el 51,5%. A nivell global, els homes suposaven al gener el 59,4% de totes les persones ingressades als hospitals, mentre les dones eren el 40,6%.

Actualment, l'edat no sols ha descendit, sinó que també s'ha diversificat, ja que el grup d'edat més freqüent és el de persones d'entre 51 i 65 anys (29,2%), seguit a curta distància per la franja d'edat de persones de 66 a 75 anys (28,4%) i de majors de 75 anys (26,8%). No obstant això, els homes han augmentat la seua presència hospitalària per covid, ja que ara suposen el 62,6% de tots els pacients ingressats enfront del 37,4% que representen les dones.

Si distingim entre els ingressos en planta i en les unitats de crítics, els pacients majors de 75 anys són també el grup d'edat amb major percentatge d'ingressos en planta. No obstant això, mentre el mes de gener aquest grup de pacients suposava el 45,9% del total de pacients ingressats, actualment, són el 29,4%.

No obstant això, en les unitats de crítics, mentre el mes de gener tant homes com dones de 51 a 65 anys suposaven el major nombre de persones ingressades (41,5%), actualment la franja amb més ingressats és la de 66-75 anys, on els homes (56%) continuen sent més que les dones (44%). En general, el 71,7% de les persones que necessiten vigilància intensiva en aquests moments són homes i el 28,3% són dones, uns percentatges molt similars als de començaments d'enguany.

Arxivat a:

Destacats