Demostren l'eficàcia d'un desinfectant ecològic i innocu contra la Covid-19 en dos minuts

Guardar

fisabio desinfectante ecologico
fisabio desinfectante ecologico

Fisabio, únic laboratori de nivell 3 habilitat per a la manipulació del SARS-CoV-2 en la Comunitat, acaba de demostrar l'eficàcia del biocida contra el virus de la COVID-19 desenvolupat per l'empresa valenciana Aquactiva Solutionsha en col·laboració amb la Universitat de València (UV), un desinfectant "de baix cost, innocu per a l'ésser humà, el medi ambient, 100% ecològic i amb una eficàcia del 99,99% en tan sols dos minuts".

Les proves, realitzades durant huit setmanes, demostren que 'Aquactiva Neutre' és altament eficaç contra el SARS-CoV-2: a una concentració de set vegades inferior al lleixiu, en tres vegades menys temps.

A diferència d'altres desinfectants que deixen residus tòxics, com el lleixiu o els amonis quaternaris, aquest biocida és ecològic i biodegradable i, per tant, "totalment innocu per a l'ésser humà i el medi ambient", ressalta la companyia en un comunicat.

S'aplica mitjançant nebulització, polvorització o esbandida i és apte per a la desinfecció de tota mena d'instal·lacions interiors i exteriors, com a oficines, comerços, hotels i restaurants, instal·lacions sanitàries, educatives, esportives i d'oci, així com per a mobiliari urbà o parcs infantils.

També és "altament eficient" per a qualsevol mena de patògens: virus, bacteris (legionel·la, salmonel·la, listèria), fongs, algues i biofilm. I es pot aplicar en qualsevol mena de superfície (teixits, metall, plàstic, fusta, ceràmica) sense afectar-la.

En ser innocu, no requereix cap protecció especial o mesures de prevenció, ni precaució per a la seua manipulació o temps d'espera després de la seua aplicació, per la qual cosa la firma ho veu útil per a sectors com l'organització d'esdeveniments o el de la cultura i l'espectacle.

Aquest projecte s'ha dut a terme dins del marc de les ajudes urgents per al finançament de solucions científic-innovadores directament relacionades amb la lluita contra la COVID, finançades per la Conselleria d'Innovació.

Destacats