Comencen a retirar els guals de la zona del Perelló en la carretera CV-500

Guardar

640px-el_perello-_platja-_panoramica
640px-el_perello-_platja-_panoramica

La Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori ha iniciat el procés de retirada dels guals anomenats 'coixins berlinesos', instal·lats en un tram de la zona del Perelló en la carretera CV-500, tal com es va comprometre amb els veïns i altres entitats afectades.

El director general d'Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Carlos Domingo, ha destacat que "s'estan complint els compromisos adquirits i ja s'ha iniciat el desmuntatge d'aquests coixins berlinesos en una zona concreta del Perelló on els tècnics han determinat que ja poden retirar-se". En aquest sentit, ha explicat que la resta dels treballs es realitzaran "quan l'Ajuntament de València finalitze la instal·lació prevista de semàfors i passos de zebra en aquesta carretera per a incrementar les condicions de seguretat de la mateixa".

Segons ha recordat Domingo, "la instal·lació dels coixins berlinesos en les travessies del Perellonet i El Perelló no ha donat els resultats desitjats, ja que, es van instal·lar per a millorar la seguretat viària i reduir la velocitat en alguns trams però han ocasionat l'efecte contrari, perquè els conductors els eviten envaint el voral o el carril bici. Aquesta mesura ha tingut efectes molt positius allà on s'ha instal·lat, no obstant això, les peculiaritats d'aquest tram, per on també passen màquines segadores i tractors, ha provocat alguns inconvenients i, per açò, s'ha procedit a desmuntar-los", ha explicat el director general.

Domingo ha explicat que les actuacions que s'han realitzat de manera conjunta entre la conselleria i l'Ajuntament de València pretenen aconseguir un equilibri entre el dret a la mobilitat, la seguretat dels usuaris més vulnerables, la preservació del medi ambient i el desenvolupament de les activitats econòmiques en una carretera de gran valor que travessa el parc natural i, per açò, "treballem per a aconseguir el màxim consens possible amb totes les parts implicades".

Arxivat a:

Destacats