Com fer la matrícula en la UV i en la UPV

En els pròxims dies s'obrirà el període de matrícula en les dues universitats

Guardar

Estudiants en la biblioteca
Estudiants en la biblioteca
Amb l'arribada de les vacances estivals es el moment de planificar el curs 2021-2022. En aquest sentit, en els pròxims dies s'obrirà el període de matrícula en les dues universitats valencianes de referència, la Universitat de València (UV) i la Universitat Politècnica de València (UPV).Per al curs 2021-2022, el sistema universitari valencià oferta 404 titulacions de grau, de les quals 257 s'imparteixen en universitats públiques i 147 en universitats privades. A més, 80 d'elles són titulacions de doble grau.Per branques, 33 d'aquestes titulacions pertanyen a la branca d'Art i Humanitats, 28 a Ciències, 72 a Ciències de la Salut, 187 a Ciències Socials i Jurídiques, i 84 es troben en la branca d'Enginyeria i Arquitectura.

MATRÍCULA A LA UNIVERSITAT DE VALÈNCIA

En el cas de la Universitat de València, des del passat 1 de juliol es pot preparar la matrícula de Grau del pròxim curs 2021-2022, validant o modificant les dades personals en el següent enllaç: http://www.uv.es/preparamat dins de l'apartat "Ajudes Prèvies".Si es desitja modificar el compte bancari per al pagament de la matrícula, es podrà fer acudint al centre i lliurant, degudament emplenada pel titular del compte, l'ordre de domiciliació de rebuts, una ordre que pot descarregar-se el següent enllaç: https://ir.uv.es/documentsLa preparació i revisió de les dades administratives permetrà estalviar temps el dia de la matrícula i accedir directament a seleccionar les assignatures i grups a matricular.Les cites de matrícula es podran consultar el dia 19 de juliol en la Secretaria Virtual de la Universitat (http://secvirtual.uv.es). El període de matrícula serà del 21 al 30 de juliol i serà, en tots els casos, online. Ateses les recomanacions sanitàries, durant el període d'automatrícula no s'habilitarà cap espai per a automatrícula en la Facultat.

MATRÍCULA A LA UNIVERSITAT POLITÈCNICA DE VALÈNCIA

Una vegada coneguts els resultats de la preinscripció, que es faran públics a partir del 16 de juliol, les persones admeses a la Universitat Politècnica de València hauran de matricular-se els dies 19 i 20 de juliol. La UPV enviarà un missatge personalitzat al mòbil amb el dia i l'hora de la matrícula.És molt important matricular-se per a no perdre la plaça. Per exemple, si una persona obté plaça en el grau que ha posat en segon lloc de la preinscripció, però la seua vertadera vocació és el grau que ha posat en primer lloc, ha de matricular-se. Si no es matricula, automàticament perd la seua plaça en la Comunitat Valenciana. Si la llista d'espera del grau de la seua primera opció avança i obté plaça, només ha de fer un trasllat d'expedient, sense necessitat de matricular-se de nou.Les persones que estan en les llistes d'espera dels graus de la UPV no han de fer res, excepte esperar a ser avisades. El sistema informàtic ja sap que estan en la llista d'espera. Si els dies 19 i 20 de juliol hi ha persones que estan convocades a matricular-se, però no ho fan, les llistes d'espera avançaran.Les places de la UPV que s'hagen quedat vacants s'oferiran a les persones que estiguen en les llistes d'espera dels graus de la UPV el 22 de juliol.

MAPA INTERACTIU

La Direcció General d'Universitats de la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital ha posat enguany, a la disposició dels estudiants universitaris i de les seues famílies, el Mapa Interactiu de les titulacions de grau que s'impartiran durant el curs 2021/2022 en les universitats públiques i privades de la Comunitat Valenciana, un mapa que es pot consultar en: https://idevapi.gva.es/visors/tit-univ/index.htmlD'aquesta manera es pretén facilitar la presa de decisions davant l'extensa oferta de graus i dobles graus que ofereixen les cinc universitats públiques (UV, UPV, UJI, UA, UMH) i les quatre universitats privades de la Comunitat Valenciana.El Mapa Interactiu permet consultar l'oferta formativa de graus oficials mitjançant qualsevol paraula clau o a través de filtres per diversos criteris, com branca de coneixement (Art i Humanitats, Ciències socials i Jurídiques, Ciències de la Salut i Enginyeria i Arquitectura), tipus d'universitat, grau o nivell de presencialitat.
Destacats