Colomer destaca la importància de treballar en l'acondicionament i millora de les platges durant tot l'any

Guardar

b4bfba5e-0e4e-4081-8c79-4cdc8e50f66f
b4bfba5e-0e4e-4081-8c79-4cdc8e50f66f

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha destacat en Benicàssim l'importància i transcendència de "seguir treballant durant tot l'any en l'acondicionament i millora de les nostres platges, per poder oferir uns servicis i una oferta de qualitat els 365 dies de l'any".

En aquest sentit, ha incidit en la necessitat de la governança col·laborativa entre les distintes administracions, tant estatal, com autonòmica i local, per què "el nostre principal icon turístic, la plaja, oferixca la seua millor imatge no només en temporada alta, sino durant la resta de l'any, per què visitants i residents puguen fer ús d'ella".

Colomer ha realitzat aquestes declaracions durant la seua visita a la plaja de Benicàssim, on, acompanyat per l'alcaldesa de la localitat, Susana Marqués, ha comprovat els treballs de recuperació de les infraestructures turístiques del llitoral que es van veure afectades pels temporals del passat mes de gener.

El total invertit per la Generalitat per la recuperació de les platges de Benicàssim ascendix a 115.000 euros i, segons ha informat Colomer, "ja està tot executat, per què aquest dies de Semana Santa el visitant es trobe en unes platges en perfecte estat".

80% DELS DANYS DEL LLITORAL REPARATS

Durant la seua intervenció, el secretari autonòmic ha avançat que "en termes generals de Comunitat, ja hem executat el 80% dels treballs per a la recuperació del nostre llitoral després dels temporals d'aquest hivern". Segons Colomer "queda pendent la restauració de punts determinats, on Costas té la competència de restablir la fisonomia de les platges per què després des de Turisme pugam instal·lar les infraestructures necessàries".

En esta línia, Colomer ha recordat que, la setmana passada, va estar en la directora general de Costes per a dir-li que era molt important "agilitzar les tasques d'aportació d'àrits i de consolidació del llitoral per a poder culminar els nostres treballs d'adequació". Així mateix, ha volgut destacar que "destins com Benicàssim exemplifiquen el que ha sigut una reacció molt positiva per part de tots".

El titular de Turisme ha ressaltat que els treballs de recuperació de les infraestructures de llitoral que s'han portat a terme des de la Generalitat "se centren, sobretot, en la reparació i reposició de les canalisacions, estacions de bombeig i llavapeus"; a l'hora que ha assenyalat, que "els tècnics de Turisme han treballat junt als ajuntaments amb l'objectiu de poder tindre a punt les nostres plages el més prompte possible".

L'estimació de l'Agència Valenciana del Turisme per a les actuacions necessàries en les platges de la província de Castelló ascendix a 400 unitats de llavapeus afectats pel temporal, la revisió i posta en funcionament de 17 estacions de bombeig per a aigua tractada de mar, i la reparació de canalisació en 6.000 metros linials en diferents municipis en la província. Cal recordar que la Generalitat va assignar una partida de 4.330.000 euros en càrrec al fons de contingència per a la recuperació del llitoral.

NOVES MÀQUINES DE NETEJA DE PLATGES

Per un altre costat, el secretari autonòmic ha comprovat tota la maquinària que Benicàssim ha adquirit per a la conservació de les platges, gràcies a una subvenció de l'Agència Valenciana del Turisme. Es tracta de dos màquines de neteja i manteniment de l'arena, que s'usaran tot l'any per a acondicionar els 7 quilòmetress de platja de Benicàssim, i la inversió de la qual ascendix a 100.000 euros, al 50% en l'ajuntament.

Per últim, assenyalar que Turisme té prevista en 2017 una inversió en infraestructura turística en les platges de la província de Castelló de 493.219,70 euros.

Destacats