CESM alerta de la saturació en els centres de salut i hospitals de costa

Guardar

ugencias
ugencias

El Sindicat Mèdic de la Comunitat Valenciana (CESM-CV) ha alertat aquest dijous de la saturació que estan patint els centres de salut de la costa per "la falta de metges" que substituïsquen als quals estan de vacances, segons ha advertit el sindicat mèdic en un comunicat.

Així, ha constatat que en la majoria de centres de salut, els metges d'Atenció Primària estan assumint els SIP dels seus companys de vacances pel que els contingents "ja alts per si mateix, són encara majors". D'aquesta manera, alguns facultatius tenen a veure fins a 40 pacients en un dia. Aquesta saturació es dóna a Benicarló, Orpesa, Benicàssim, Cullera, Gandia, Benidorm i Xàbia, entre altres.

A més, "les Urgències dels hospitals de les zones de vacances també tenen problemes amb esperes que oscil·len entre les 6 i les 10 hores", ha apuntat. "En reduir-se les plantilles, disminueix irremeiablement la qualitat assistencial. El problema és generalitzat en tots els hospitals i s'accentua en la costa", destaquen les mateixes fonts.

De fet, ha afirmat que "el col·lapse en Urgències ha portat al cap de secció d'Urgències de l'Hospital d'Alcoi a dimitir" i els responsables del servei d'Urgències dels diferents centres hospitalaris valencians "han alertat per carta a Sanitat de la saturació de les seues àrees per manca de plantilla".

Per això, ha instat a la Conselleria que aborden els problemes existeixes de recursos i d'organització en centres de salut i hospitals que estan "portant a aquest caos", lamenten des de CESM-CV.

Destacats