Bonig assegura que Puig "ha demostrat que no té pla per a la recuperació de la Comunitat"

Guardar

bonig
bonig

La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha assegurat que el 'president' de la Generalitat, Ximo Puig, "ha demostrat que ni ell ni el seu Govern tenen un pla per a la recuperació sanitària, econòmica i social" de la Comunitat Valenciana i ha denunciat que a un dia de l'inici de la vacunació contra la Covid-19 "no sabem quin serà el pla".

Bonig ha afirmat que Puig "viu en la seua bambolla" i ha criticat que "no atén la realitat de la Comunitat Valenciana". "A un dia de l'inici de la vacunació de la Covid els valencians no sabem quin serà el pla", ha manifestat, al mateix temps que ha defensat que "altres comunitats com Andalusia, Cantàbria, Astúries, Galícia, Madrid o Navarra han explicat el pla de vacunació mentre que els valencians no sabem res".

La presidenta del PPCV ha qualificat de "lamentable" i "inacceptable" que Puig "diga que el sistema valencià sanitari no ha patit estrés", quan, al seu judici, "sap perfectament que tenim un dels pitjors indicadors d'ingressats per Covid, d'hospitalització en UCIs, estem a la cua en la realització de test i si el nostre sistema sanitari ha tirat avant és gràcies als grans professionals als quals Puig ha oblidat".

Així, Bonig ha fet referència a la gratificació per Covid i ha recriminat que les retribucions "no queden clares" i "s'ha exclòs al personal de neteja, que ha fet una labor fonamental aquests mesos".

"Res sabem del pla de recuperació econòmica de la Comunitat Valenciana. No hi ha ajudes directes al sector de l'oci, de l'hostaleria i de la restauració o del turisme i ara Puig ens diu que el gener de 2021 coneixerem el pla industrial. No entenem com amb tanta oficina i assessors encara no té un pla clar", ha asseverat.

A més, ha lamentat que el 'president' "fia la recuperació de la indústria a l'arribada de fons europeus". "De fet, en els Pressupostos de 2021 hi ha 600 milions d'inversió que vénen de fons europeus i si aqueixos fons no arriben o ho fan en menor quantia la indústria valenciana no tindrà suport", ha assenyalat.

Per a Bonig, Puig "no té pla B per a la recuperació econòmica", però "tampoc ho té en sanitat ni en les residències de majors". "En les seues declaracions d'aquest divendres deia que anava a tractar de trobar punts de trobada amb l'oposició, i cal recordar que Puig és el president que més vegades ha rebutjat el consens que des del PPCV li hem oferit", ha agregat.

Finalment, la presidenta dels 'populars' de la Comunitat ha insistit que la seua formació "ha oferit al cap del Consell plans econòmics, socials, educatius, suport per a blindar el pressupost de sanitat i per a reformar l'Atenció Primària o resoldre els problemes dels MIR, que estan abandonats pel seu govern".

"Tot el que li hem proposat ho ha rebutjat i, per tant, quan parla d'acords, és pur postureo perquè no hi ha una voluntat sòlida de conjuminar esforços", ha conclòs.

Destacats