Batiste, de 81 anys, la primera persona vacunada contra la Covid en la Comunitat: "Ha sigut una punxada i ja"

Guardar

fotonoticia_20201227120108_1920
fotonoticia_20201227120108_1920

Batiste Martí, intern de la residència de majors Verge del Miracle de Rafelbunyol (València), de 81 anys, ha sigut la primera persona a rebre la vacuna enfront de la Covid-19 en la Comunitat Valenciana. Uns minuts després se li ha administrat la dosi a Josefa Martínez, directora del centre.

"Una mica nerviós", ha confessat Batiste, al mateix temps que ha admés que "no ha dormit molt" la passada nit. Després de rebre la injecció, ha afirmat que no havia sigut "res" i que estava "content". "Ha sigut una punxadeta i au", ha assegurat. Després, Josefa ha rebut la vacuna.

Tant Batiste com Josefa han estat uns minuts assegudes després de rebre les vacunes, sense patir cap mena de reacció.

La Comunitat Valenciana ha iniciat aquest diumenge la vacunació contra la Covid-19 en set residències de majors de les províncies d'Alacant, Castelló i València. Les primeres dosis han arribat al centre de distribució a les 09.53 hores i s'han repartit en neveres per a ser transportades a les residències de Sant Vicent del Raspeig, Torrent, Rafelbunyol, Benissanó, Almassora i Borriana, on es vacunarà a les persones d'aquests centres que hagen confirmat la seua acceptació.

Al llarg del dia està previst administrar un total de 775 dosi entre residents i personal sociosanitari. Agents de la Guàrdia Civil i de la Policia Nacional han escortat l'arribada de les primeres vacunes.

Durant el primer trimestre de 2021, en la Comunitat Valenciana s'administraran més de 377.000 dosis de la bovina Pfizer, que corresponen, en tractar-se de dues dosis per persona, a més de 188.000 persones vacunades.

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública espera que les més de 50.000 persones, entre treballadors i treballadores i residents, que conviuen en residències puguen estar vacunades al llarg del mes de gener.

Totes les comunitats i ciutats autònomes començaran a vacunar aquest diumenge al matí amb la partida inicial que es va començar a distribuir ahir des del magatzem de Guadalajara al qual van arribar els primers vials des de Bèlgica.

D'aquesta forma comença la primera de les tres etapes establides en l'Estratègia nacional de vacunació, en la qual els quatre grups prioritzats són els residents i personal sanitari i sociosanitari en residències de persones majors i amb discapacitat; el personal sanitari de primera línia; un altre personal sanitari i sociosanitari i grans dependents no institucionalitzats.

A partir d'aquest dilluns s'enviarà cada setmana una mitjana de 350.000 dosis a les comunitats autònomes. I, en total, en les pròximes dotze setmanes Espanya rebrà 4.591.275 dosis d'aquesta vacuna de Pfizer amb les quals s'aconseguirà immunitzar a 2.295.638 persones.

Arxivat a:

Destacats