Aquests són els millors llocs per a gaudir de la pluja d'estreles d'aquesta nit en la Comunitat Valenciana

Enguany Les Llàgrimes de Sant Llorenç es podran veure amb més intensitat la nit del 12 al 13 d'agost

Guardar

lluvia de estrellas
lluvia de estrellas
Si alguna cosa caracteritza les nits d'estiu és l'espectacle natural de la pluja d'estreles de les Perseids o més conegudes com a Llàgrimes de Sant Llorenç. Encara que enguany aquest fenomen astrològic es pot gaudir des del mes de juliol, és justament aquesta nit, del 12 al 13 d'agost, quan les estreles fugaces aconseguiran el seu màxim de visibilitat.Segons les previsions, serà a les dues del matí quan es done el moment àlgid amb 110 meteors alhora, la qual cosa equival, aproximadament, a una estrela cada dos minuts.Les millors hores per a veure les Perseids són prop de l'hora de l'alba a partir de les 6.30 hores del matí i també augmenten les possibilitats d'albirar-les entre les 22 hores i les 00 hores. A més, no serà necessari usar prismàtics o telescopi per a poder veure-les.Quant a l'emplaçament, és important allunyar-se el màxim possible de les zones il·luminades en les quals es registren alts nivells de contaminació lumínica; a més d'acudir a un lloc alt des d'on serà més fàcil veure-les.

On veure aquesta nit les Perseids

La Comunitat Valenciana té una àmplia llista de llocs on admirar el cel estrellat i en concret, les Llàgrimes de Sant Llorenç, durant la matinada del 12 al 13 d'agost. Aquests són alguns dels llocs més recomanables per a gaudir aquesta nit de la pluja d'estreles:
  • La Platja de la Malva-rosa, Platja del Saler i l'Albufera: dins de la mateixa ciutat de València, trobem aquests tres emplaçaments naturals als quals aquelles persones que vulguen veure les estreles fugaces poden acostar-se.
  • Culla: en aquesta població de la comarca de l'Alt Maestrat se situa l'Observatori Astroturístic de l'Alt Maestrat des d'on es poden contemplar, gràcies a les bones condicions de foscor, el rastre de les Perseids. A més, aquesta localitat que es troba a 1000 metres d'altitud sobre el nivell de la mar, la converteixen en un lloc idoni per a observar el cel.
  • Llacunes de la Mata i Torrevella: aquests dos espais naturals situats a la comarca del Baix Segura se sumen a la llista de llocs on apreciar aquesta nit de les Llàgrimes de Sant Llorenç
  • La reserva starlight dels Serrans: declarada com a espai protegit des de 2017, la integren les poblacions d'Aras de los Olmos, Titaigües, Alpont i La Iessa. Es tracta de localitats on la il·luminació natural supera a la contaminació lumínica i per això, es poden veure amb més claredat les Perseids. A més, en l'Observatori astronòmic d'Aras de los Olmos es pot veure el firmament a través de telescopis.
  • Castelló de la Plana: el planetari d'aquesta ciutat ofereix activitats d'observació del firmament a través de telescopis tots els dimecres d'agost a la nit. I entre els fenòmens que es poden captar estan els satèl·lits galileans o els anells que envolten el planeta Saturn.
  • Alacant: a la província d'Alacant, el Cap de l'Horta i la Serra d'Aitana són dos dels millors llocs per a observar el cel estrellat.
  • Castelló: i en el nord de la Comunitat, es troben la Serra Calderona i d'Espadà, on gràcies a l'altitud d'aquests emplaçaments situats en plena muntanya es fa més fàcil arribar a veure una dels centenars d'estreles que sobrevolaran el cel aquesta nit.
Destacats