Aprovada la nova RTVV per a tots

Guardar

rtvv ley a punt
rtvv ley a punt

El President de la Generalitat, Ximo Puig, després de l'aprovació per part de les corts de la llei que estableix el nou marc pel qual es crearà la nova radiotelevisió pública autonòmica, ha declarat que aquest dijous és un dia "especialment important per a la societat valenciana", ja que, segons les seues paraules, "tornem a tenir la voluntat i la projecció d'una nova radiotelevisió pública valenciana".

Per a Puig, "tenir una televisió que ens done un espai comunicatiu potent, que ens ajude a cosir la Comunitat Valenciana i que ens ajude al fet que nostra llengua tinga una presència i un ús social i comunicatiu cada vegada més elevat" és, en definitiva, una eina per fer-nos "més fortes com a poble, més capaços de projectar la cultura, la innovació i el que significa el suport a un sector audiovisual, que és fonamental per a la nova economia".

Malgrat que la llei ha obtingut el suport majoritari de la càmera, el president ha lamentat que no s'haja pogut aprovar amb unanimitat. "Són molts factors positius, al qual se li afegeix també el gran consens aconseguit, a pesar que finalment el Partit Popular s'ha abstingut", ha expressat el cap del Consell.

"És, en definitiva, una llei que dóna una imatge d'obertura molt gran. Mai hi ha hagut un projecte de televisió en el qual realment la 'desgovernamentalització' haja estat tan 'de facto' des del primer moment i esperem que finalment tinguem aquesta televisió i aquesta ràdio que tots desitgem".

"La indústria audiovisual valenciana té un potencial enorme", ha assenyalat. És evident que la nova radiotelevisió pública valenciana té molts paràmetres diferents del que era en el passat, entre altres coses perquè ara la plataforma de canals és molt diferent", ha explicat el president en referència a les noves possibilitats que ofereix el món digital i la televisió per Internet".

Destacats