Antifrau registra 226 denúncies en 2020, més de la meitat contra administracions de la província de València

Guardar

antifraude
antifraude

L'Agència Valenciana Antifrau (AVAF) ha registrat en 2020 un total de 226 denúncies, més de la meitat, el 51%, dirigides contra les administracions públiques de la província de València.

Així es desprén de les dades de la Memòria d'activitat de l'Agència corresponent al passat exercici, la qual haurà d'entregar-se a Les Corts abans del 31 de març, tal com es recull en el seu reglament.

Les denúncies en 2020 van ser 226 enfront de les 168 de l'any anterior, la qual cosa representa un 34% més malgrat la complicada situació registrada per la crisi de la Covid-19.

Del total de les denúncies, 115 es dirigien contra administracions públiques situades a la província de València, la qual cosa representa el 51%. A la província d'Alacant s'han presentat 70 denúncies (31%) i 15 a la província de Castelló (7%).

Les 26 denúncies restants (12%) corresponen a la Generalitat Valenciana i ens dependents l'àmbit d'actuació dels quals engloba a tota la Comunitat Valenciana.

Respecte al canal utilitzat per a interposar les denúncies de les 226 presentades, 191 s'han fet a través de la bústia de denúncies, és a dir, el 85%. La bústia de denúncies de l'Agència s'ha convertit en la principal eina de denúncia sobretot perquè permet la possibilitat de presentar la denúncia de manera anònima.

Des de la seua posada en marxa l'any 2018, el nombre de denúncies presentades a través de la bústia ha anat augmentant de manera progressiva i, així, en el primer any de funcionament (2018) va ser utilitzat en un 54% dels casos per a passar l'any 2019 al 76% i finalment en el 2020 aconseguir la xifra del 85%.

El director de l'Agència, Joan Llinares, ha declarat que aquest increment significatiu del nombre de denúncies presentades "és la constatació que cada vegada més persones coneixen l'existència d'un organisme que lluita contra el frau i la corrupció en la nostra Comunitat".

Així mateix, ha afegit, "el treball que es realitza en l'Agència amb la investigació dels casos es veu reforçat quan és la ciutadania qui recorre a l'AVAF i posa en coneixement situacions que poden ser constitutives de frau i corrupció, per la qual cosa comptar amb la confiança de la ciutadania és el nostre major reconeixement", ha postil·lat.

Destacats