Alcaraz es reuneix amb el president de la Federació de les Fogueres per a plantejar la refundació del Consell de Festes de la Comunitat Valenciana

Guardar

Alcaraz
Alcaraz

El conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz, ha tractat amb el president de la Federació de les Fogueres de Sant Joan, Manolo Jiménez, la refundació del Consell de Festes de la Comunitat Valenciana. Este és un òrgan que es va crear fa anys amb una funció mediadora entre les organitzacions festives i la ciutadania, però que ha estat inactiu. La intenció de la conselleria és revitalitzar-ho i inclús replantejar les seues funcions considerant les festes, segons Alcaraz, "com un element de participació molt ric que hem de promocionar i defendre".

El conseller ja va analitzar la possible refundació del Consell de Festes amb la Junta Central Fallera, que va ser qui va plantejar esta iniciativa en una trobada prèvia. Ara la intenció d'Alcaraz és reunir-se amb la resta d'associacions festives de la Comunitat per a polsar les diferents opinions respecte d'això. "Hem de tendir ponts i col·laborar entre la Generalitat i les festes per la seua importància identitària, cultural i cívica", ha dit el conseller.

Per la seua banda, el president de la Federació de les Fogueres de Sant Joan, Manolo Jiménez, ha agraït esta proposta "perquè entenem que l'agermanament amb totes les festes de la Comunitat Valencià és positiu per a enfortir la nostra identitat, el nostre territori i la nostra economia". En este sentit, ha plantejat al conseller la possibilitat que en este Consell de Festes, comptant amb altres organismes de la Generalitat com ara Turisme, es tracte de consensuar agendes així com generar accions promocionals per a atraure a un nombre més gran de visitants.

Calendari festiu

A més de la refundació del Consell de Festes de la Comunitat Valenciana, un altre dels temes que han tractat en la reunió el conseller i el president de la Federació de Fogueres ha sigut el calendari festiu. Manuel Jiménez ha explicat que han sol·licitat, junt amb les associacions hostaleres, un estudi per a reorganitzar el calendari i poder plantejar un pont festiu en tota la Comunitat Valenciana coincidint amb les Fogueres de Sant Joan ja que "el 60 per cent dels visitants que vénen a Alacant durant estos dies són valencians". Per a Jiménez es tracta de "facilitar una major ocupació hotelera i generar economia" i ha afegit que "estem trobant diàleg i ganes de col·laborar per part de les administracions".

En este sentit el conseller Manuel Alcaraz ha destacat la decisió del Consell perquè el 24 de juny siga festiu en tota la Comunitat i s'ha mostrat partidari de "buscar fórmules en què efectivament puguen casar tots els interessos". Segons Alcaraz, "cal buscar consensos i evitar generar una antipatia cap a la ciutat d'Alacant que no ens mereixem".

Destacats