Així es poden adaptar les vacances a la vacuna en la Comunitat Valenciana

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha posat en marxa l'Agenda de Vacances per a informar del període de descans per vacances

Guardar

punto de vacunacion valencia
punto de vacunacion valencia
Per a molts i moltes, juliol comença amb vacances i probablement amb un viatge pendent que podria coincidir amb la vacuna contra la COVID-19. Perquè es puga adaptar les setmanes fora de casa amb la immunització, la Comunitat Valenciana compta amb l'Agenda Vacacional, una eina destinada al fet que els grups que encara no han rebut cap dosi puguen informar de quan se'n van de vacances i que no coincidisca amb la posada.Així ho acaba d'anunciar la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública. La consellera titular, Ana Barceló, ha destacat que el seu objectiu és "facilitar als ciutadans i ciutadanes que puguen gaudir del seu període de vacances, i vacunar-los quan estiguen disponibles". En concret, segons l'última actualització, en la Comunitat Valenciana 2.556.196 persones compten amb almenys una dosi de la vacuna contra la COVID-19, de les quals 1.803.470 tenen la pauta completa.Barceló, en aquest sentit, ha reiterat que "des de Sanitat s'ha posat en marxa aquesta mesura amb la finalitat de planificar de manera eficient el procés de vacunació durant aquest estiu, i mantenir així el bon ritme d'immunització en la Comunitat Valenciana".

Qui pot informar de les seues vacances perquè no li coincidisca amb la vacuna?

L'Agenda Vacacional és una eina dirigida als qui estan pendents de vacunar-se contra el coronavirus i no tenen una data ja prevista per a això. Han de ser persones d'entre 18 i 39 anys (nascudes entre 1982 i 2003) que no hagen rebut cap dosi.És a dir, les persones que han de rebre la segona dosi, al ja tenir una cita prèvia realitzada en el moment en què van rebre la primera vacuna, no poden acollir-se a aquesta mesura.

Com informar de les vacances

Per a comunicar les vacances i que no coincidisca amb la vacuna contra la COVID-19, les persones que compleixen amb aquests requisits han d'accedir a un formulari en la web de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública i indicar en una agenda de vacunació les setmanes en les quals estaran fora i que, per tant, no poden acudir a la cita de vacunació.D'aquesta manera s'ajornarà la citació per al període de disponibilitat, respectant l'ordre de vacunació per grups que es desenvolupa en la Comunitat Valenciana. Així mateix, s'enviarà un SMS amb l'enllaç a la web a les persones entre 18 i 39 anys que es preveu citar al llarg de l'estiu perquè reben la seua dosi.
Destacats