Abril és el segon mes amb menys casos nous en les residències valencianes i el tercer amb menys decessos

Guardar

residencia-valencia
residencia-valencia

El mes d'abril ha sigut el segon amb menor casos nous de positius en les residències de majors de la Comunitat Valenciana des que es va iniciar la pandèmia i el tercer amb menor mortalitat, segons ha destacat la patronal Aerte en un comunicat.

En eixe sentit, l'Associació Empresarial de Residències i Serveis a Persones Dependents de la Comunitat Valenciana ha assenyalat el mes d'abril ha acabat amb 25 casos positius nous de covid-19 en residències, per la qual cosa és el segon mes amb menys casos nous des del de juliol de 2020, quan es van detectar 24 casos.

Així mateix, s'han produït 14 defuncions per covid-19 en residències amb el que abril és el tercer mes amb menys defuncions després de juliol, que només va tindre un, i agost, quan es van produir cinc.

A més, la taxa de mortalitat, persones mortes entre les persones contagiades, en residències des de l'inici de la pandèmia ha sigut del 18,39%, pràcticament la mateixa que la de persones majors de 80 anys en general de la Comunitat Valenciana, que ha sigut del 18.01%.

Sobre aquest tema, des d'Aerte destaquen que aquesta dada "sembla indicar que el fet d'haver estat en una residència durant la pandèmia no ha incrementat el risc de morir per COVID-19 d'una manera significativa".

Per part seua, el percentatge de persones mortes en residències, sobre el total de la Comunitat Valenciana, és del 27,85%, entre les quatre comunitats autònomes més baixes. En aquests moments, el 98,47% de les residències de la Comunitat Valenciana no té casos confirmats.

Arxivat a:

Destacats