30 aniversari del Registre de Càncer Infantil de la Comunitat Valenciana

Guardar

sanidad
sanidad

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Carmen Montón, ha inaugurat la 29 Jornada Viure en Salut, organitzada amb motiu de la commemoració dels 30 anys de l'engegada del Registre de Càncer Infantil de la Comunitat Valenciana. En dues taules redones, la jornada abordarà temes com la situació del càncer infantil a Europa, a Espanya i a la Comunitat Valenciana, la millora diagnòstica, els tractaments i la supervivència, els supervivents a llarg termini, la situació del càncer en l'adolescència i la vivència dels supervivents.

Carmen Montón ha destacat que, "si en els anys en els quals es va engegar aquest registre la supervivència per a tots els tipus de tumors se situava en el 60%, trenta anys després, la supervivència està pròxima al 80% en els pacients menors de 15 anys".

Així mateix, Montón ha destacat que el Registre de Tumors Infantils va ser dels primers sistemes d'informació sanitària de la Comunitat ha creat per la Conselleria de Sanitat en el primer govern de la Generalitat Valenciana. "Les primeres transferències de l'estat en matèria sanitària a la Comunitat van permetre a la Direcció general de Salut Pública de la Conselleria de Sanitat iniciar el procés de creació del registre", ha recordat la titular de Sanitat.

Es tracta d'un registre de base poblacional que el seu objectiu és conéixer l'impacte del càncer en menors de 20 anys de la Comunitat Valenciana. El Registre proporciona resultats d'incidència i supervivència des de l'any 1983 en menors de 15 anys i la seua evolució en els últims 30 anys desagregats per edat, sexe, províncies i grans grups diagnòstics i subgrups tumorals. Des del 2007, també proporciona resultats d'incidència i supervivència d'adolescents entre 15 i 19 anys.

D'aquesta manera, des de fa més de 30 anys, la població infantil de la Comunitat, actualment entorn d'un milió de persones menors de 20 anys, és observada a través del Registre de Tumors Infantils, la qual cosa suposa que el 20% de la nostra població està sota la vigilància d'aquest sistema d'informació de salut pública.

Arxivat a:

Destacats