Turisme destina 160.000 euros a Gandia per a potenciar i promocionar la "Ruta dels Borja"

Guardar

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha signat el conveni de col·laboració amb l'alcalde de Gandia, José Manuel Prieto
El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha signat el conveni de col·laboració amb l'alcalde de Gandia, José Manuel Prieto

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha signat amb l'alcalde de Gandia, Jose Manuel Prieto, el conveni de col·laboració entre totes dues entitats per a potenciar la ruta turística de la família dels Borgia en 2022.

Turisme Comunitat Valenciana, destina a través d'aquest conveni 160.000 euros a l'Ajuntament de Gandia per a impulsar la promoció i el posicionament de la marca Territori Borgia.

Francesc Colomer ha destacat que Gandia és una destinació turística "de primer nivell", amb el qual tenim "una línia de col·laboració ferma i cronificada basada en aliances positives" al mateix temps que reforça el producte cultural i una línia de treball en la cerca de la "singularitat i l'especialització de Gandia amb el Territori Borgia".

A més, Colomer ha destacat que la ciutat de Gandia "està en procés de materialització d'un Pla de Sostenibilitat que penja dels fons Next Generation" i, en aquesta línia ha assenyalat que "ha guanyat una opció de transformació del model turístic".

Per part seua, l'alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, ha destacat que "som un de les principals destinacions turístiques del territori valencià" i gràcies a l'esforç que es realitza des de Turisme i l'ajuntament "fructifica en una bona campanya turística". Així mateix, ha assenyalat que "els resultats són per a la ciutat, per al sector turístic i per a la generació d'oportunitats i de prosperitat econòmica després de dos anys molt difícils".

Accions del conveni

Aquest acord permetrà a Gandia realitzar accions enfocades a la creació de contingut per a la interpretació del patrimoni perquè els turistes puguen comprendre i descobrir la història i la influència dels Borja en terres valencianes de manera accessible i lúdica. A més, l'ajuntament de Gandia impulsarà la creació de nous continguts audiovisuals, així com el disseny, edició i impressió de material promocional.

Així mateix, es contemplen accions de dinamització i comunicació turística per part de l'Ajuntament de Gandia. D'aquesta manera, es preveuen activitats com el Festival Borja Port Art, de circ i dansa, que se celebrarà en el Moll dels Borja, o les activitats que s'organitzen al llarg de tot l'any amb motiu de l'Any Jubilar sobre la figura de Sant Francesc de Borja. També es preveu promocionar la marca 'Territori Borgia' a través d'una Falla Borgiana per a promocionar les Falles de Gandia a través de l'eix temàtic dels Borja.

A més, es duran a terme actuacions amb mitjans de comunicació i prescriptores, a més de l'organització d'esdeveniments de promoció turística, com la 'Fira Borgiana'.

Destacats