Gandia tindrà un nou centre d'FP amb capacitat per a 900 alumnes

Així ho ha anunciat la consellera Raquel Tamarit i s'ofertaran estudis de les famílies d'FP marítim-pesquera, hostaleria, electricitat i electrònica

Guardar

Raquel Tamarit visita un centre educatiu a Gandia per a presentar el material del projecte 'Bombers a l'Escola'
Raquel Tamarit visita un centre educatiu a Gandia per a presentar el material del projecte 'Bombers a l'Escola'

La Conselleria d'Educació aferma la seua aposta per la Formació Professional per a assegurar el futur d'aquest itineario formatiu i mostrar a l'alumnat d'Educació Secundària, Batxillerat i qualsevol etapa formativa adulta els avantatges d'estudiar una FP en la qual la teoria es combina amb la pràctica per a oferir a l'estudiantado una formació multinivell.

Precisament, el departament que encapçala Raquel Tamatit, busca fomentar aquesta branca formativa en l'alumnat dels centres educatius de la Comunitat Valenciana i destinarà 23 milions d'euros a construir un nou centre públic de Formació Professional en la província de València.

Així, aquesta nova infraestructura educativa se situarà en la ciutat de Gandia, en la comarca de La Safor, i tindrà capacitat per a albergar a uns 900 alumnes. Així ho va anunciar ahir la consellera Tamarit durant una visita a la capital de la Safor per a presentar el material diáctico de la iniciativa 'Bombers a l'Escola'.

Aquest nou centre d'FP tindrà un equip de professorat format per 80 persones i s'oferiran estudis de les famílies d'FP marítim-pesquera, hostaleria, electricitat i electrònica. "Seran formacions molt lligades al teixit productiu de la zona i que garanteixen treball futur a l'alumnat que opte per aquestes especialitats", va detallar la titular d'Educació Raquel Tamarit.

Anàlisi de la construcció en una parcel·la de 14.000 metres quadrats

El futur centre es construirà en el marc del Pla Edificant que la Generalitat Valenciana ha engegat per a renovar i crear noves infraestructures educatives en tota la Comunitat Valenciana. L'Ajuntament de Gandia ja ha cedit una parcel·la de 14.000 metres quadrats en els quals s'alçarà l'edifici.

Ara, s'està dissenyant i analitzant quins són les necessitats tècniques que requerirà aquesta nova construcció i "tan prompte s'acabe l'anàlisi de la memòria de necessitats, es proposarà la delegació de la tramitació de l'obra en l'Ajuntament de Gandia, i la Conselleria aportarà els fons econòmics per a la seua construcció", va explicar Raquel Tamarit.

 

Destacats