Utiel comptarà amb una nova planta de gas renovable que proveirà a més de 5300 llars a partir de 2025

L'empresa Naturgy crearà aquesta nova infraestructura en la qual s'invertiran 2,7 milions d'euros i es preveu que comence a operar a principis de 2025

Guardar

Utiel contará con una nueva planta de gas renovable que abastecerá más de 5300 hogares
Utiel contará con una nueva planta de gas renovable que abastecerá más de 5300 hogares

L'empresa Naturgy ha anunciat la construcció d'una planta de gas renovable que se situarà en la localitat d'Utiel. Així, aquest municipi de l'interior de la província de València comptarà amb una nova infraestructura que produirá energia renovable a través del biometà. Amb això, s'evitaran emetre a l'atmosfera més de 4300 tones de CO2 a l'any.

La construcció d'aquesta planta es farà en col·laboració amb AEMA Serveis Energètics, i està pressupostada en 2,7 milions d'euros. Els treballs de construcció es possaran en marxa en els pròxims mesos una vegada que es concedisca la llicència ambiental que ha atorgat l'Ajuntament d'Utiel.

Les previsions de la corporació energètica apunten al fet que serà a principis de 2025 quan aquesta planta comence la seua activitat productiva gràcies a la qual més de 5300 llars podran ser proveïdes, ja que la seua capacitat de producció serà de 20 GWh anuals.

Aquest projecte està alineat amb la Ruta Valenciana del Biogàs, que promou la construcció d'un centenar de plantes de gas renovable en la regió per a produir el 65 % del gas consumit per les llars valencianes. Aquesta planta serà la cinquena que cree Naturgy i la de la Corunya i Cerdanyola del Vallès (Barcelona) són altres dues infraestructures en actiu que usen el biometà.

A aquestes se sumarà en els pròxims mesos una tercera que es troba actualment en la fase final de construcció, situada en l'explotació ramadera de Porgaporcs de Vila-sana (Lleida), i una quarta que està en tramitació a Torrefarrera (Lleida).

"La planta d'Utiel suposa un pas més en l'estratègia de Naturgy per a liderar l'impuls del biometà, un gas renovable amb un enorme potencial per a transformar el nostre actual model energètic", ha explicat la directora de Nous Negocis de Naturgy, Silvia Sanjoaquín.

Destacats