Company: "L'ampliació de Nuevo Tollo consolidarà al parc empresarial com un espai productiu modern, sostenible i competitiu de referència"

Tindrà una superfície total de 527.062 metres quadrats i comptarà amb huit pomes industrials destinades a grans empreses, pimes i micropymes

Guardar

Júlia Company, directora general de Ivace, i Fernando Benlliure, alcalde de Utiel, en la presentació de Nuevo Tollo
Júlia Company, directora general de Ivace, i Fernando Benlliure, alcalde de Utiel, en la presentació de Nuevo Tollo

La directora general de l'Ivace, Júlia Company, ha assegurat que l'ampliació de Nuevo Tollo "consolidarà al parc empresarial com un espai productiu de qualitat, modern, sostenible i competitiu de referència a la Comunitat Valenciana".

"Aquesta ampliació -ha continuat- va a suposar una oportunitat per a la implantació de noves empreses perquè puguen continuar creixent, consolidant-se i generant riquesa i ocupació en el nostre territori".

De la mateixa manera ha afirmat que repercutirà també en el benestar de les persones treballadores en les empreses ja instal·lades, "que comptaran amb infraestructures, serveis, accessos, zones verdes i d'oci que milloraran la seua qualitat de vida".

Company s'ha manifestat així a Utiel on ha presentat al costat de l'alcalde de la localitat, Fernando Benlliure, el projecte d'ampliació del Parc Empresarial Nuevo Tollo.

Durant la seua intervenció, la directora general ha recordat que el departament de Promoció Industrial de l'Ivace treballa des de fa temps en l'ampliació de l'àrea industrial i ha avançat que recentment "hem procedit a la contractació de l'equip redactor de la documentació urbanística necessària per a aquesta ampliació i s'han iniciat els treballs de redacció dels documents d'inici del procediment". La signatura encarregada per a això és Oficina Tècnica TES S.L.

Aquesta contractació suposa un primer pas per a aconseguir que l'ampliació de Nuevo Tollo siga ràpid una realitat i "donar resposta a la demanda de sòl industrial de qualitat per part del sector empresarial de la Comunitat Valenciana i als sectors productius d'Utiel i comarca per a l'engegada de nous projectes empresarials".

En aquest sentit, cal recordar que actualment el Parc Empresarial es troba comercialitzat al 98% i qualsevol demanda que arriba pràcticament no disposa de sòl disponible per a la seua ubicació.

Més de 520.000 de superfície

Júlia Company ha anunciat que Nuevo Tollo II tindrà una superfície total de 527.062 m2 i estarà dividit en 277.769 m2 de superfície edificable, 79.893 m2 de zones verdes i huit pomes industrials de les quals sis seran de grans dimensions i les altres dues de menys grandària estaran destinades per a pimes i micropymes, adaptant-se així al sector empresarial.

Per la seua banda, l'alcalde d'Utiel, Fernando Benlliure, ha ressaltat que l'engegada del projecte d'ampliació del Parc Empresarial Nuevo Tollo va a suposar un important impuls per al desenvolupament industrial i econòmic del municipi. "En total, estem parlant de més de 500.000 metres quadrats de patrimoni públic de sòl perquè les empreses instal·len els seus projectes a Utiel amb condicions molt avantatjoses".

Així mateix, ha assegurat que si vam sumar les noves parcel·les del projecte d'ampliació a les ja existents de la primera fase de Nuevo Tollo, "Utiel es convertirà en un referent de competitivitat empresarial, ja que va a comptar amb un parc de quasi un milió de metres quadrats amb espais industrials de grans dimensions i accessos i comunicacions idònies per al desenvolupament i projecció empresarial.

"Factors determinants per a la creació d'ocupació tant de forma directa a través de la instal·lació de noves indústries com a indirecta pel desenvolupament econòmic que generarà en altres sectors com el comercial i de serveis", ha afegit.

Llei d'Àrees

La directora general ha posat l'accent principalment que el projecte d'ampliació "està sent dissenyat seguint com a referent l'establit en la Llei de gestió, modernització i promoció de les àrees industrials de la Comunitat Valenciana, dotant-la amb els millors serveis, dotacions, comunicacions i infraestructures per al desenvolupament econòmic i la generació d'ocupació".

D'aquesta manera, es preveuen zones verdes i d'equipament amb una superfície que supera almenys en cinc punts percentuals el mínim exigit per la normativa urbanística.

"El Text Refós de la Llei d'Ordenació del Territori, Urbanisme i Paisatge (TRLOTUP) exigeix 52.706 m2 de zones verdes i nosaltres anem a projectar 79.893 m2, la qual cosa suposa un total de 27.187 m2 per sobre de l'exigit.", ha detallat.

Així mateix, ha afegit que "d'acord amb la Llei d'Àrees volem facilitar la classificació del Parc Empresarial Nuevo Tollo com a Àrea Industrial Consolidada des del principi i facilitar la seua categorització com a Àrea Industrial Avançada".

El projecte d'ampliació contempla accessos, vials i rotondes àmplies. Per a això, s'ha reduït fins i tot el total de metres quadrats de sòl disponible destinats a la comercialització per a poder disposar de vials amb amplària des de 20 metres fins a 60 metres en doble adreça (Per sobre de l'exigit en TRLOTUP que van de 18 metres a 24 metres).

Nou accés

Julia Company ha avançat que l'Ivace ha iniciat els tràmits amb el Ministeri de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana per a l'execució d'una nova rotonda d'accés al parc empresarial des de la carretera N-III que estaria situada en el punt quilomètric 259,700.

"Aquest nou accés reforçaria les excel·lents comunicacions viàries i la situació geogràfica actual de Nuevo Tollo consolidant-ho com un enclavament estratègic per al desenvolupament empresarial i la generació d'ocupació".

Grandària parcel·les

Company ha destacat que l'Ivace està rebent consultes i sol·licituds de demandes de parcel·les de grans dimensions de les quals en aquests moments no es disposa. Per això, "és fonamental comptar amb elles en l'ampliació i evitar que les empreses tinguen la necessitat de buscar altres ubicacions fora de la Comunitat Valenciana amb la consegüent pèrdua d'inversions i generació d'ocupació en el nostre territori".

De la mateixa manera, ha explicat que a més d'aquestes grans parcel·les l'Ivace ha tingut en compte les necessitats de pimes i micropymes que disposaran d'espai de sòl industrial de qualitat amb una sèrie de serveis anellats.

Arxivat a:

Destacats