Sonia Vaccaro presenta aquest dimarts a Ontinyent el primer informe sobre violència vicària a Espanya

Guardar

Sonia Vaccaro
Sonia Vaccaro

L'encunyadora del terme "violència vicària", la psicòloga argentina Sonia Vaccaro, i la periodista Ana Bernal, coneguda per la seua participació en el documental "Rocío, contar la verdad para seguir viva", participaran aquest dimarts a Ontinyent en la presentació del primer informe fet sobre violència vicària a Espanya. Serà a les 18 hores, al Teatre Echegaray amb entrada lliure per a públic en general, dins Les jornades formatives "Efectes de la violència de gènere en la infància i adolescència", impulsades per la regidoria d'Igualtat dins les activitats al voltant del 25-N.

La regidora d'Igualtat, Natàlia Enguix, explicava que "fa més de 10 anys que Sonia Vaccaro va posar nom a aquesta realitat quan estava recavant material per a un llibre. En 2021 va elaborar aquest informe que ara presentarem per partida doble: en una activitat oberta a la ciutadania general, on intervindrà al costat de la reputada periodista i investigadora Ana Bernal, i també en una intervenció per a professionals al matí al Museu Tèxtil al costat de la presidenta de l'Associació de Psicologia Feminista de Granada, M. Dolores Rubio, entitat editora de l'estudi", explicava.

El document, titolat "Violencia vicaria, un golpe irreversible contra las madres", elaborat per Vaccaro amb col·laboració de diverses especialistes en la matèria, està finançat per la Junta d'Andalusia, i analitza 51 casos d'aquest tipus de violència, d'entre una mostra de 400 causes d'assassinats de menors Espanya. Les jornades formatives "Efectes de la violència de gènere en la infància i adolescència" per a professionals es reprendran dimecres 23 de novembre al Museu Tèxtil a les 9 hores, aquesta vegada amb la magistrada Lara Esteve Mallent i amb Beatriz Nuñez Jaldón, membre de l'Associació Acción Social por la Igualdad de Sevilla, que en aquest cas parlaran de la recuperació psicològica dels i les menors víctimes de violència vicària.

Arxivat a:

Destacats