Sanitat ultima l’adjudicació d’obres que amplien a més de 50 milions la inversió final en el nou hospital d’Ontinyent

Guardar

Visita a les obres del nou hospital d'Ontinyent
Visita a les obres del nou hospital d'Ontinyent

La Conselleria de Sanitat està ultimant l'adjudicació d'obres que ampliaran a més de 50 milions la inversió final en el nou hospital d'Ontinyent. Així es confirmava en la reunió mantinguda aquest matí per l'alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez amb el gerent de l'Àrea de Salut Xàtiva-Ontinyent, Juan Manuel Campos, en la que també participaven els regidors de Territori (Oscar Borrell), Política per a les Persones (Paula Soler), així com la directora de l'Hospital Mª José Dasca; membres del Departament de Salut i tècnics encarregats de les obres del nou Hospital.

En l'encontre s'exposava que ja es compta amb una proposta d'adjudicació per a les obres d'adequació i muntatge dels espais destinats a Cafeteria, Cuina, Àrea d'Esterilització, Quiròfans i Sales Blanques, que va eixir a concurs per un import de 6,9 milions d'euros, repartits en 5 lots. Una volta adjudicades les obres, aquestes tenen un termini màxim d'execució de 5 mesos. A més a més, s'ha procedit des de novembre a les adjudicacions totals i parcials diversos lots i paquets per a equipament per un import superior al milió d'euros, per a aparells de diagnòstic com electrocardiograma, aparells d'oftalmologia, odontologia, colposcòpia, endoscòpia, otorrinolaringologia i instrumental divers; a més del subministrament instal·lació i posada en marxa d'elements relatius a l'equipament de vigilància.

Amb aquestes inversions tot apunta al fet que seran més de 50 milions d'euros els que supose el cost final del nou hospital, una xifra notablement superior als 42 milions que estaven previstos el passat mes de juny tot i haver afegit el cost de l'aparell de ressonància magnètica. Jorge Rodríguez destacava al respecte que "això demostra que encara quedava molta feina per fer al nou hospital i confirma la voluntat del nou Govern Valencià d'atendre les nostres peticions per comptar realment amb el millor hospital possible, després de tants esforços com hem fet des de la ciutat tots aquests anys perquè així fora".

Els regidors de Territori i Política per a les Persones coincidien en assenyalar que els equipaments i la reordenació d'espais que quedaven pendents "són essencials per al bon funcionament de l'hospital". En l'encontre també es tractaven detalls al voltant de la implantació de serveis com els destinats a salut mental o la Unitat d'Atenció a Danys Cerebrals pionera a les comarques centrals, que permetrà atendre pacients derivats del mateix departament i de localitats com Alcoi o Gandia.

Destacats