La programació de tardor de "Majors Actius" d'Ontinyent inclourà la novetat de tallers de lectura i benestar emocional

Guardar

José Rafael Sanchis
José Rafael Sanchis

Tallers de benestar emocional, memòria o lectura són algunes de les novetats a Ontinyent de la programació de tardor de "Majors Actius", el programa impulsat per l'Ajuntament per afavorir l'envelliment actiu i saludable dels i les majors de 55 anys de la localitat.

El regidor de l'àrea, José Rafael Sanchis, explicava que "amb Majors Actius, el govern d'Ontinyent tracta d'oferir a les persones majors la possibilitat de comptar amb activitats que els ajuden a mantenir-se en bon estat físic i mental. Són activitats de diferents tipus, que responen també a les pròpies inquietuds que ens mostren les persones usuàries, i que posem en marxa comptant amb la participació de professionals i experts", assenyalava.

Així, els tallers de Benestar Emocional tindran lloc els dies 11, 18 i 25 d'octubre, i 2, 8 i 15 de novembre, a les 19.40 hores en l'aula 102 de la UNED. Impartits per la treballadora social Verònica Pastor, es tractaran inquietuds, emocions, i experiències en grup, per contribuir a una millor gestió de les emocions. També es comptarà amb un grup d'iniciació a la lectura clàssica barataria que tindrà lloc el primer dijous de cada mes a les 19 hores a la biblioteca de l'IES Jaume I, de la mà de la professora Imma Llinares. El primer taller, el 6 d'octubre, començarà amb la tertúlia de la novel·la "El Camino" de Miguel Delibes. A més a més, hi haurà tallers de memòria que treballaran aquesta en dues sessions, que tindran lloc els dies 19 d'octubre i 2 de novembre al Centre Cívic de Sant Josep, amb la col·laboració d'AFAO.

Una activitat destacada serà la conferència "Envelliment actiu" el 13 d'octubre a les 19.30 hores a la Sala Gomis, a càrrec del psicòleg general sanitari i docent Daniel Borrell, col·laborador del programa "Les mil i una nits de la Maria de la Pau Janer" de Catalunya Ràdio i del «Tot es mou» de TV3. En la conferència es parlarà de la necessitat d'explorar les àrees física, psicològica i social per adaptar-se als canvis que implica fer-se gran i poder fer-ho amb alegria.

Una altra activitat que va tenir una gran acceptació a l'anterior edició d'aquest programa és la de les "Rutes Botàniques" on, amb la col·laboració de l'expert Paco Garrido, s'expliquen les propietats medicinals o aromàtiques de diferents plantes. Es tracta de rutes de baixa dificultat, per a les que val dur calçat adequat, aigua i esmorzar, i que tindran lloc el 16 d'octubre a Sant Esteve; 29 d'octubre a Vall Seca o Morera; i el 12 d'octubre al Torrater. Quant als esports, tots els dimarts i dijous d'octubre, novembre i desembre (excepte festius) hi haurà gimnàstica als parcs; i també s'inclouen en la programació activitats culturals com el concert de Jonatan Penalba divendres 7 d'octubre a la Sala Gomis, i la representació teatral de "Els Villalonga" de la companyia l'Horta Teatre, diumenge 16 de novembre a les 19 hores.

Finalment, els viatges culturals en aquest trimestre seran a Busot el 21 d'octubre; Montanejos el 25 de novembre i Xàtiva el 16 de desembre. Les reserves es podran fer des del 7 d'octubre, l'11 de novembre i el 2 de desembre, respectivament. També cal recordar, que després d'una aturada estival, torna a estar en funcionament el servei d'acompanyament psicològic on les persones majors de 55 anys que ho necessiten poden telefonar al 651031040 dilluns i divendres de 10 a 12 i dimecres de 16 a 18 hores. Per a la reserva d'activitats i ampliar la informació sobre la programació es podrà telefonar de 10 a 13 hores de dilluns a divendres al 674753038.

Arxivat a:

Destacats