Les places per a l'Escola d'Estiu d'Ontinyent seran accessibles per concurrència competitiva

Guardar

La regidora de Política per a les Persones d'Ontinyent, Paula Soler
La regidora de Política per a les Persones d'Ontinyent, Paula Soler

Les places per a l'Escola d'Estiu Municipal d'Ontinyent, que tindrà lloc de l'1 de juliol al 2 d'agost, seran accessibles enguany pel sistema de concurrència competitiva. Així ho anunciava este dimecres en roda de premsa la regidora de Política per a les Persones, Paula Soler, qui donava detalls d'una convocatòria que obri del 20 al 24 de maig el termini d'inscripció a les 350 places que s'ofereixen, 300 per a xiquets i xiquetes de 2 a 11 anys, als centres educatius, i altres 50 per a adolescents de 12 a 16 anys a l'Espai Jove.

Paula Soler explicava que amb esta iniciativa, que compta amb finançament del Ministeri d'Igualtat i la Generalitat Valenciana a través del Pla Corresponsables, "volem afavorir la conciliació de la vida laboral i familiar, perquè en aquelles famílies on els pares i mares treballen, els fills i filles puguen disposar d'este servei a preu molt contingut, 40 euros amb descomptes de fins al 75% en el cas de l'Escola d'Estiu als col·legis, i gratuïtament a l'Escola d'Adolescents a l'Espai Jove, durant un període extens de cinc setmanes".

En concret, l'Escola d'Estiu als col·legis es desenvoluparà en horari de 9 a 14 hores (amb "aula matinera" de 8 a 9) al CEIP Bonavista, CEIP Lluís Vives i CEIP Martínez Valls. El cost és de 40 euros amb descomptes de fins al 75% per a famílies amb més d'una alumna o alumne inscrit. Al cas de l'Escola d'Adolescents, tindrà lloc de 10 a 14 hores a l'Espai Jove del núm. 10 del carrer Joan XXIII, amb preu gratuït. La baremació es farà del 27 al 30 de maig; els llistats provisionals es difondran el 31 de maig; les al·legacions es faran del 3 al 5 de juny i els llistats definitius es coneixeran el 13 de juny.

El sistema de concurrència competitiva baremarà ítems com ser família nombrosa o monoparental; orfandat; ser víctimes de violència de gènere; o tenir diversitat funcional física o psíquica. En cas d'empat entrarà la persona abans inscrita. L'únic requisit per a entrar a l'escola és tenir 2 anys complits en el moment de la inscripció i estar empadronat o empadronada en Ontinyent.

El pagament no es deu realitzar fins que es publique la llista definitiva de persones admeses, i qualsevol persona que realitze el pagament sense aparéixer a la llista definitiva no se li retornarà l'import. Paula Soler remarcava també la importància que les persones usuàries vagen a ser-ho, perquè en cas de faltes injustificades es donarà de baixa al xiquet o xiqueta, "ja que allò que volem és que este servei, que té una alta demanda, siga degudament aprofitat per aquelles persones que en realitat ho necessiten". Les inscripcions es podran fer des del pròxim dilluns 20 i fins divendres 24 de maig a la seu electrònica de l'Ajuntament, o presencialment per registre d'entrada a la Casa de Cultura del Palau dels Barons de Santa Bàrbara.

Destacats