Ontinyent trau a licitació el nou contracte de recollida de fem porta a porta per 40’86 milions d’euros

La plataforma de contractacions de l’Estat publica les bases del concurs públic, que permetrà contractar de manera directa a través de l’Ajuntament i no de manera mancomunada

Guardar

Contenidors en Ontinyent
Contenidors en Ontinyent

La plataforma de contractacions de l’Estat ha publicat les bases del concurs públic per a la contractació del servei de recollida de residus d’Ontinyent, que permetrà a la ciutat contractar la prestació del servei de manera directa a través de l’Ajuntament i no de manera mancomunada com fins ara. Cal recordar que este es desenvolupa a hores d’ara en el marc del conveni de delegació de competències amb la Mancomunitat de Municipis de la Vall d'Albaida, que el presta mitjançant una gestió indirecta a través d’una empresa de serveis urbans. El contracte entre la Mancomunitat i l'actual prestatària del servei va acabar en febrer de l'any 2022, estant en l'actualitat en règim de pròrroga fins a l'adjudicació del nou servei.

Amb la formalització del nou contracte, que ix a concurs públic amb un pressupost màxim de 40,86 milions d’euros per a un període de 12 anys, l’Ajuntament, a través de la nova empresa adjudicatària, procedirà a arreplegar els seus residus municipals de manera independent a la Mancomunitat de Municipis. Esta recuperació de la gestió municipal del fem ve avalada per un dictamen del ple municipal avalat per un informe elaborat per una comissió tècnica, on s’apuntava que recuperar el control sobre la recollida dels residus permetrà a la ciutat afrontar els reptes del seu nou Pla de Residus amb una major eficiència, qualitat i autonomia, així com garantir l’adequada posada en marxa del nou model de recollida “porta a porta” amb el que es pretén arribar als compliments dels objectius de recollida selectiva marcats per la Unió Europea.

D'acord amb la Directiva marc que establix i regula la política comunitària de residus de la UE, i que és d'obligat compliment pels països membres, en 2020 ja s'hauria d'haver arribat a reciclar un mínim del 50% dels residus municipals que es generen, i que este nivell haurà de pujar com a mínim fins al 65% a l'horitzó de l'any 2035. El document també constatava una sèrie de deficiències i disfuncionalitats en l’actual gestió i control de la prestació del servei per part de la Mancomunitat de Municipis de La Vall d’Albaida, a la qual s’ha anat delegant les competències a les últimes dos dècades. Les empreses tenen fins a les 23:59 hores del pròxim 30 de gener de 2025 per presentar ofertes.

Destacats