Ontinyent torna a demanar formalment la declaració d'Interés Turístic Internacional per als Moros i Cristians

Guardar

Vicent Pla Vaello, Jorge Rodríguez i Àngels Muñoz
Vicent Pla Vaello, Jorge Rodríguez i Àngels Muñoz

Ontinyent tornarà a demanar formalment la declaració d'Interés Turístic Internacional per als Moros i Cristians, després de l'aprovació plenària d'una nova sol·licitud el pròxim 29 de febrer. Així ho confirmava aquest dimecres l'alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez, en la roda de premsa de presentació d'"Ontinyent Medieval", el conjunt d'activitats organitzades per l'Ajuntament al centre històric coincidint amb el cap de setmana del "Mig Any Fester" dels Moros i Cristians, els dies 23 al 25 de febrer.

L'alcalde, que intervenia en la roda al costat de la regidora de Festes, Àngels Muñoz, i el president de la Societat de Festers, Vicent Pla Vaello, destacava que Ontinyent Medieval "és una de les maneres que tenim d'aportar valor al Mig Any Fester i difondre les festes, un argument més per rellançar el treball per aconseguir el reconeixement internacional". A tal efecte, s'ha articulat un nou expedient que serà dut al ple i que posteriorment es traslladarà a la Secretaria d'Estat de Turisme del Govern d'Espanya "perquè esta vegada siga la bona", després que l'anterior petició, que va coincidir en el temps amb la irrupció de la pandèmia, quedara sense resposta.

L'alcalde destacava el treball "callat, però constant" de la Societat de Festers, des de la qual el seu president, Vicent Pla, detallava que a les justificacions aportades en l'expedient anterior "hem afegit noves qüestions, com una aposta important per la difusió en tres idiomes de la nostra festa en les xarxes socials més rellevants, adaptant a més la nostra web a tres idiomes i continuant fent difusió en mitjans d'altres països". Entre les noves accions de difusió es troben publicacions en revistes italianes de gran tirada com Bella, Ciao Dona o In Familia, al Diario de las Américas a Estats Units, o al diari Excelsior a Mèxic. A més, s'han adjuntat els videorreportatges realitzats en 2022 per les televisions uzbekes Uzbekistan MY5 i Ozbekistan24.

Destacats