Ontinyent se suma al Dia Mundial de l'Autisme il·luminant de blau el Pont de Santa Maria

Guardar

Pont de Santa Maria d'Ontinyent
Pont de Santa Maria d'Ontinyent

L'Ajuntament d'Ontinyent se sumarà en la nit d'aquest dimarts 2 d'abril als actes de commemoració del Dia Mundial de l'Autisme il·luminant de blau el Pont de Santa Maria, emprant l'enllumenat ornamental de què es va dotar el pont i que ja ha servit per a commemorar altres dates. La ciutat se sumarà també a la commemoració del Dia Mundial de l'Autisme amb la col·locació d'una pancarta a la Plaça Major, que romandrà exposada fins al pròxim 9 d'abril. Ambdues coses, la pancarta i l'enllumenat, es duen a terme a petició de l'associació local Inclou-TEA, de suport a persones amb trastorns d'espectre autista.

Des d'Inclou-TEA s'ha explicat que amb el lema d'enguany, "Autisme prop de tu", es busca generar un canvi d'actitud en la ciutadania que desemboque en comprensió, tolerància i respecte cap a les persones en l'espectre de l'autisme i les seues famílies. Segons exposen, bona part de la societat espanyola desconeix el que és l'autisme, la seua variabilitat i especificitat. Igualment, els mites i falses creences que encara persisteixen sobre la condició repercuteixen de manera negativa en la qualitat de vida de les persones autistes i les seues famílies. Finalment, exposen que l'autisme no porta associat cap tret físic diferenciador, per la qual cosa pot ser que tinguem a algú dins de l'espectre a prop i no ho sapiem.

Per tot això, el moviment associatiu de l'autisme reclama en esta data un major coneixement social sobre l'autisme i sobre les necessitats específiques de cada persona que el presenta, per a contribuir entre totes i tots a millorar la seua qualitat de vida i promoure així la seua participació en els diferents contextos socials en igualtat de condicions.

Destacats