Ontinyent reobri l'històric jardí de la Glorieta després d'invertir 400.000 euros en millores

Jorge Rodríguez destaca la participació ciutadana en una reforma que inclou un 50% més de zones verdes, duplica l'arbrat i inclou una nova zona de jocs infantils

Guardar

L'alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez, visitava aquest dimarts la Glorieta al costat dels regidors Joan Sanchis i Casaca Gandia
L'alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez, visitava aquest dimarts la Glorieta al costat dels regidors Joan Sanchis i Casaca Gandia

Ontinyent reobrirà aquest cap de setmana l'històric jardí de la Glorieta, sotmés als últims mesos a una reforma executada per l'Ajuntament que ha suposat la inversió de més de 400.000 euros i que ha permés augmentar en un 50% les zones verdes, duplicar l'arbrat i crear una nova zona de jocs infantils, entre altres millores.

L'alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez, que visitava aquest dimarts la Glorieta al costat dels regidors Joan Sanchis (Territori) i Sayo Gandia (Parcs i Jardins), qualificava d'"orgull" poder reobrir la Glorieta "després d'un treball molt llarg en el temps, demandada al procés Ontinyent Participa i fruit d'un procés al qual s'ha comptat amb una elevada participació ciutadana. Un treball al qual s'ha invertit més de 400.000 euros per tornar a fer atractiva la Glorieta, i que torne a recuperar el protagonisme com a punt de trobada i passeig que havia anat perdent amb els anys".

El regidor de Territori, Joan Sanchis explicava que si bé en la setmana de festes es va reobrir l'espai un parell de dies "encara quedaven per realitzar algunes millores, que feien aconsellable tornar a tancar fins ara l'espai. Durant els pròxims dies continuaran fent-se tasques per millorar alguns aspectes com el sistema de rec de la vegetació, les zones de sorra o la pintura de la barana, però ja podrem tornar a gaudir d'un espai que s'ha dotat per una vegetació que quan vaja creixent va a convertir cada volta més la Glorieta en un major pulmó verd de la ciutat".

Quant a Sayo Gandia, la regidora de Parcs i Jardins concretava que un dels aspectes que feia aconsellable el tancament era la gespa, "que necessitava una altura suficient i condicions òptimes per a poder ser aprofitada com a lloc d'esplai". Gandia posava en relleu l'interés del Govern d'Ontinyent "de crear llocs d'esplai que no siguen sols estàtics, i per això anem a dotar l'equipament no sols de banquets fixos, sinó també de cadires mòbils que esperem que la gent gaudisca amb respecte".

Les actuacions a la jardineria han suposat la dotació del voltant de mig centenar de nous arbres d'espècies com aurons, xiprers, freixes, noueres, plataners, roure valencià o carrasques, així com tres espais de pradera tipus gespa i un espai floral a l'entrada. Els jocs infantils empren fonamentalment la fusta, diferenciant-se una zona per a infants de més edat, amb una cúpula amb xarxes tridimensionals; i altra per als més menuts. Pel que fa a l'enllumenat, conjuga els elements suspesos en l'aire amb fanals de peu readaptats per reduir la contaminació lumínica. L'actuació també ha contemplat l'enderroc de les construccions afegides a la "Casa del Jardiner" original, un edifici de dues plantes en l'accés al jardí, que ha estat objecte de diverses tasques de reparació i pintura.

Destacats