Ontinyent presenta en FITUR la seua marca "MOS" per posicionar-se com a destí gastronòmic de referència

Jorge Rodríguez destaca el gran potencial de la ciutat per impulsar el turisme gastronòmic com a element d'atracció

Guardar

Estand d'Ontinyent en Fitur 2024
Estand d'Ontinyent en Fitur 2024

Ontinyent ja té marca gastronòmica creada per a posicionar-se com a destí gastronòmic de referència. Es tracta de "MOS", una iniciativa de l'Ajuntament d'Ontinyent en col·laboració amb l'associació d'hostalers AHVAL que es presentava en la vesprada d'aquest dimecres a la fira internacional de turisme FITUR. La presentació tenia lloc al estand de la Diputació de València, aparellada a una degustació de plats elaborats per establiments d'AHVAL i el repartiment d'un centenar de caixes amb mostres de diverses classes d'embotit tradicional local envasats al buit, que reunia un nombrós públic.

L'alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez, destacava el potencial d'Ontinyent "per fer del turisme gastronòmic un element d'atracció en si mateix, ja que comptem amb grans i reconeguts professionals al sector, productes de primera qualitat i plats típics amb molta personalitat. El turisme gastronòmic a més té impacte directe en l'economia local, i pot ajudar a potenciar altres dels nostres atractius. Per això hem creat la marca gastronòmica MOS, que ens ajude a posicionar Ontinyent com a eferent i destí gastronòmic, promovent la gastronomia local, la riquesa del nostre entorn i la qualitat dels nostres productes de temporada a través d'iniciatives innovadores".

La vicepresidenta de la Diputació de València i regidora de Promoció Econòmica d'Ontinyent, Natàlia Enguix, apuntava que menjar "ja no és sols una qüestió alimentària, és una expressió d'identitat, cultura i estil de vida", donant detalls sobre la marca en si. En aquest sentit, explicava que "és única i autèntica, i reflecteix la mescla de tradició i modernitat que defineix a Ontinyent. A través d'un 'naming' molt nostre i una gamma cromàtica inspirada en els nostres paisatges, aconseguim definir una identitat apetible, saborosa, amb veu pròpia i ganes de menjar-se el món", manifestava.

L'ús de l'O com a recurs gràfic "ens permet ressaltar el nostre origen, Ontinyent, així com visibilitzar a tots aquells que formen part de la nostra gastronomia a través del seu ombreig". D'altra banda, es compta amb una tipografia "elegant, dinàmica i pròxima que convida els nostres visitants a compartir amb nosaltres al voltant de la taula. A més, baix el lema 'Som gastronomia. Som Ontinyent' fem una doble lectura amb la qual visibilitzem a tots aquells que formen part de la nostra gastronomia".

En la presentació també intervenia la regidora de Turisme de l'Ajuntament, M. José Alhambra, qui posava en relleu que la nova marca suposarà "un salt qualitatiu" per potenciar la gastronomia local. En paraules de la regidora, amb la presentació de MOS "sumem identitat a la nostra estratègia i pla d'acció, que hem iniciat hui amb la presentació de la marca i que continuarà amb la creació d'un sistema d'indicadors i condicions que hauran de complir tots els establiments d'hostaleria de la ciutat que vulguen sumar la seua professionalitat als objectius de posicionament de la marca i al disseny del nostre nou paisatge gastronòmic", avançava. Alhambra tenia paraules d'agraïment "a totes les persones que ho han fet possible, especialment a l'associació d'hostaleria d'Ontinyent, AHVAL, impulsors de la proposta", així com a la Diputació de València "per la col·laboració en totes les nostres iniciatives".

Destacats