"Ontinyent Participa" tanca la primera fase amb 201 propostes rebudes de veïnat i associacions

S'ha registrat un augment del 5% de les propostes presentades respecte a l'edició anterior, que aquesta setmana seran sotmeses a anàlisi pels tècnics municipals

Guardar

Natàlia Enguix i Virtudes González
Natàlia Enguix i Virtudes González

Veïnat i associacions d'Ontinyent han presentat finalment 201 propostes a la IX edició d'"Ontinyent Participa", la iniciativa del Govern d'Ontinyent que permetrà als ciutadans triar la destinació de 240.000 euros de la partida d'inversions municipals, per a les 5 propostes més votades. Divendres passat es tancava la primera fase, de recepció de propostes, registrant-se 201, el que suposa un increment del 5% respecte a l'edició anterior, quan van ser 192.

La regidora de Govern Obert i Transparència, Natàlia Enguix, destacava "la possibilitat que ha tingut una volta més la ciutadania per participar, i el fet que la quantitat total de propostes en la fase inicial haja augmentat respecte a l'edició anterior i haja superat les 200. El canvi a un pressupost màxim de 48.000 euros per a inversions o 18.000 euros en cas de despesa corrent està permetent registrar moltes propostes d'accions per al dia a dia de les persones, que a més podran realitzar-se en un temps reduït. També és destacable la consolidació d'una part important de persones proposants joves, una implicació entre la joventut que esperem que també es mantinga quan arribe la fase de votacions", assenyalava.

Entre les propostes rebudes a través de la web "www.ontinyentparticipa.es" predominen les relatives al foment de l'oci juvenil, millores en l'enllumenat públic, millores en instal·lacions esportives o accions vinculades al medi ambient relatives a aspectes com repoblació forestal o vinculades a la reducció de les cremes. La regidora de Ciutadania, Virtudes González, agraïa "la implicació de totes les persones que han presentat aquestes propostes, una fase que és fonamental perquè a partir d'elles és des d'on el conjunt de la ciutadania va a poder decidir allò que volen que es faça", manifestava.

Ara, després de la fase propositiva arriba aquesta setmana l'anàlisi tècnic de les propostes per part dels departaments municipals, per tal de comprovar que s'ajusten a les bases del programa i determinar els seus costos aproximats. Del 14 al 17 de novembre se celebraran els consells sectorials, on cadascun triarà una proposta d'entre les que hagen passat la fase tècnica; i una vegada aprovades les 10 propostes finalistes pel Consell de Ciutat, es presentarà el vídeo promocional amb les mateixes, i, si és possible, es farà una jornada on els i les proposants podran defensar la seua iniciativa. Finalment, del 23 de novembre a 21 de desembre, les persones majors de 16 anys empadronades a Ontinyent podran votar telemàticament 5 d'entre les 10 propostes finalistes.

Destacats