"Ontinyent Participa" encara la recta final de la fase propositiva

Guardar

Virtudes González i Natàlia Enguix
Virtudes González i Natàlia Enguix

"Ontinyent Participa", el procés posat en marxa pel Govern d'Ontinyent perquè el veïnat trie actuacions municipals a executar a la ciutat, encara les seues últimes hores de la fase de presentació de propostes. En concret, la ciutadania disposa fins aquest diumenge 6 de novembre a les 23:59 hores per enviar la seua proposta a través de la plataforma web wwww.ontinyentparticipa.es. Fins al moment s'han rebut 162 propostes centrades en millores mediambientals, esportives i urbanes.

Així, la regidora de Govern Obert, Natàlia Enguix, feia una crida a la ciutadania major de 16 anys i empadronada a Ontinyent a que envien la seua proposta per millorar la nostra ciutat perquè "la implicació de la ciutadania no sols en aquesta edició demostra com els nostres veïns i veïnes creuen en aquest projecte que permet triar on volen que es destinen 240.000 euros de la partida d'inversions del pressupost de 2023".

La regidora recordava que les propostes han de ser inversions sostenibles, que milloren els serveis municipals, que siguen competència de l'Ajuntament i que el seu cost no supere els 48.000€. Per la seua part, la regidora de Participació Ciutadana, Virtudes González, animava a la ciutadania a participar en un projecte que "ens ajuda a construir Ontinyent entre totes i tots. Tot i les propostes rebudes, estem segurs que s'incrementarà el nom de propostes perquè l'experiència d'edicions anteriors ens diu que a les últimes jornades és quan més propostes es reben".

Després de la fase propositiva, a partir del dilluns 7 de novembre i fins al divendres 11 tindrà lloc l'anàlisi tècnic de les propostes per part dels departaments municipals, per tal de comprovar que s'ajusten a les bases del programa. Del 14 al 17 de novembre se celebraran els consells sectorials, on cadascun triarà una proposta d'entre les que hagen passat la fase tècnica; i una vegada aprovades les 10 propostes finalistes pel Consell de Ciutat, es presentarà el vídeo promocional amb aquestes, i, si és possible, es farà una jornada on els i les proposants podran defensar la seua iniciativa.

Finalment, del 23 de novembre a 21 de desembre, les persones majors de 16 anys empadronades a Ontinyent podran votar telemàticament 5 d'entre les 10 propostes finalistes.

Destacats