Ontinyent fomenta els canvis d’hàbits per a l’estalvi energètic al CEIP Carmelo Ripoll amb el programa “50/50”

La iniciativa subvencionada per la Diputació reprèn el plantejament dut a terme amb èxit al CEIP Lluis Vives per reduir el consum d’aigua, llum i gas al temps que es duen a terme accions educatives

Guardar

Lliurament del xec del programa "50/50" al CEIP Lluis Vives d'Ontinyent
Lliurament del xec del programa "50/50" al CEIP Lluis Vives d'Ontinyent

L'Ajuntament d'Ontinyent ha posat en marxa el programa "50/50" en el col·legi públic Carmelo Ripoll, per a potenciar els canvis d'hàbits en l'alumnat que repercutisquen en un estalvi energètic en el centre. Es tracta d'una iniciativa subvencionada amb 5.000 euros per la Diputació de València dins del pla "Reacciona 2023", que reprén el projecte pilot dut a terme l'any anterior en el CEIP Lluís Vives, també subvencionat amb el mateix import per la Diputació a través del mateix pla.

La regidora de Sostenibilitat, Casaca Gandia, explicava que este projecte comporta la posada en marxa d'una sèrie de treballs durant el present curse 2023/2024 en matèria d'educació ambiental per a reduir el consum d'aigua, llum i gas del col·legi que paga l'Ajuntament. En finalitzar el programa, els estalvis generats es dividiran en dos parts: un 50% es lliurarà en el centre, i l'altre 50% s'haurà de revertir en inversions per a continuar millorant l'estalvi energètic a este. Gandia destacava que "més enllà de les xifres, el més important és tota la conscienciació que s'aconseguix i les xicotetes repercussions dels bons hàbits que els i les participants aprenen i poden dur a terme en el seu dia a dia més enllà de l'àmbit educatiu".

El programa és objecte durant tot l'any per part d'un "equip energètic" format per la direcció i personal del centre, membres de l'AMPA; alumnat de 5é i 6é curs i el Departament Municipal de Medi Ambient. Entre les accions que es poden plantejar per a fomentar l'eficiència energètica es troben el seccionament de l'enllumenat de les aules, escales i corredors, la instal·lació de termòmetres i temporitzadors o la realització de tallers, entre altres.

En el cas del CEIP Lluís Vives, el programa "50/50" va suposar el curs anterior el lliurament d'un premi de 1.630 euros, un 50% (815 euros) serà per a lliure disposició del centre, i l'altre 50% (els 815 euros restants) per a revertir en inversions per a continuar millorant l'estalvi energètic en el mateix. A més, amb esta iniciativa es va evitar l'emissió de l'equivalent a 6,5 tones de CO₂ a l'atmosfera.

Destacats