Ontinyent posa en marxa un "Pla de Xoc" per frenar la degradació d'immobles al centre històric

Guardar

Jorge Rodríguez i Joan Sanchis visiten el barri de La Vila d'Ontinyent
Jorge Rodríguez i Joan Sanchis visiten el barri de La Vila d'Ontinyent

L'Ajuntament d'Ontinyent ha posat en marxa un "Pla de Xoc" per frenar la degradació d'immobles al centre històric. Es tracta d'una acció que es va posar en marxa després de les intenses precipitacions de la passada primavera, que van accelerar el procés de degradació d'alguns d'aquests immobles, i que ha servit perquè, de moment, es compte ja amb 70 ordres d'execució obertes a la ciutat principalment als barris de La Vila i Poble Nou.

El regidor de Patrimoni, Joan Sanchis, explicava que des de l'Ajuntament "seguirà fent una revisió exhaustiva dels immobles en procés de degradació en aquests barris, per al qual entre altres coses hem emprat els drons municipals per a inspeccionar les cobertes en mal estat, ja que a més aquestes són un element clau al deteriorament dels habitatges. Comptem amb vàries desenes d'expedients oberts que aniran augmentant notablement els pròxims mesos, al requerir als propietaris que actuen i si no ho fan, actuarà l'Ajuntament subsidiàriament i els repercutirà a ells les despeses".

Sanchis, qui acompanyava a l'alcalde Jorge Rodríguez en una visita aquest divendres a La Vila junt amb representants de l'Associació Veïnal del barri, explicava que "serà un procés llarg el d'actuar en aquestes cases, ja que La Vila compta amb la màxima protecció i necessitem en moltes ocasions permisos de la Direcció General de Patrimoni per poder actuar, estimem que es poden perllongar entre 2 i 3 anys aquestes actuacions, que necessitaran a més una important injecció econòmica i de treball administratiu. És una tasca complexa però necessària i inevitable afrontar, i estem duent-la a terme amb les ferramentes que ens permet la llei".

El regidor també explicava que l'Ajuntament seguirà dotant de més recursos econòmics les partides pressupostàries per poder dur a terme aquestes accions, i feia una crida a les persones propietàries "perquè actuen, milloren l'estat dels habitatges o els posen en venda, perquè si no compleixen amb les seues obligacions de manteniment aquesta inacció els resultarà més cara quan es produïsca la degradació o ruïna dels immobles, perquè prompte o tard hauran de pagar els propietaris totes les despeses que es facen des de l'Ajuntament per resoldre aquestes situacions", concloïa.

Destacats