Ontinyent crea una nova xarxa de fibra òptica entre edificis públics per augmentar la seguretat informàtica i estalviar costos

Guardar

El regidor de Modernització, Juan Pablo Úbeda
El regidor de Modernització, Juan Pablo Úbeda

L'Ajuntament d'Ontinyent ha creat una nova xarxa de fibra òptica entre edificis públics, que permetrà augmentar la seguretat i l'eficiència informàtica, així com estalviar costos. El regidor de Modernització, Juan Pablo Úbeda, explicava que "és una actuació que hem dut a terme cofinançada amb ajuda del Fons FEDER del programa EDUSI de la Unió Europea, sent el tipus d'actuació que demana Europa: actuacions que milloren la vida de la ciutadania, dins l'estratègia global que estem desenvolupant per transformar la ciutat i preparar-la per al futur".

En concret, l'actuació ha suposat una inversió de 95.000 euros cofinançada al 50% per l'Ajuntament i la Unió Europea, per instal·lar més de 7,5 km de fibra òptica entre un total de 19 seus i edificis municipals, com ara els centres cívics i de majors, el Centre Ocupacional, els edificis CIC i CREC, la Policia Local, el Poliesportiu, el Centre Ocupacional, el Museu Tèxtil, l'EPA o el Teatre Echegaray, entre d'altres. Tots ells es connecten amb la seu central de l'Ajuntament, en una xarxa repartida entre quatre trams principals i un de caràcter secundari. Per a l'execució de la xarxa de fibra òptica s'ha emprat principalment canalitzacions soterrades de propietat municipal, fent la mínima obra civil possible.

El regidor explicava que "l'estalvi estimat per no utilitzar operadors externs serà de 14.000 euros anuals, amb la qual cosa i descomptant l'ajuda europea amortitzem la inversió en poc més de 3 anys, passant des d'aleshores a tenir estalvi net. El canvi comporta també altres beneficis respecte de la xarxa parcial que connectava fins ara els edificis, com és una major eficiència dels sistemes; preparar-nos per a un futur cada vegada més tecnològic i també comptar amb un nivell més alt de seguretat i resposta als atacs informàtics. Aquest és un aspecte també molt important, més si tenim en compte les situacions tipus viscudes per altres ajuntaments valencians", apuntava. La instal·lació creada permet noves ampliacions i connexions a altres espais municipals en el futur.

Destacats