Ontinyent i Conselleria treballen en l'augment d'almenys un 30% de la inversió prevista a l'IES Jaume I

Guardar

Jorge Rodríguez, Óscar Borrell i Víctor García
Jorge Rodríguez, Óscar Borrell i Víctor García

L'Ajuntament d'Ontinyent i la Conselleria d'Educació de la Generalitat valenciana estan treballant en la revisió del projecte d'actuació prevista a l'IES Jaume I dins el pla "Edificant" (que finança la Generalitat i executa l'Ajuntament) per a arribar a més d'1,3 milions d'euros, més d'un 30% d'augment respecte a la previsió inicial. L'alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez, i el regidor d'Educació, Óscar Borrell, han acompanyat el director general d'Infraestructures, Víctor García, en una visita al centre, on el director d'aquest, Rafel Gandía, mostrava in situ algunes de les necessitats de l'actuació, proposada per l'Ajuntament atenent les demandes del Consell Escolar Municipal i la comunitat educativa del mateix centre.

Aquesta visita va permetre avaluar la necessitat d'afegir noves actuacions a les plantejades inicialment. Entre aquestes novetats estarien els equipaments per a la climatització dels tallers o la dotació de plaques fotovoltaiques d'autoconsum per fer autosostenible el centre. Cal recordar que les actuacions previstes ja incloïen la reparació i adequació del sistema d'evacuació a la xarxa pluvial per les humitats detectades en les cobertes o l'adequació del sistema de la xarxa residual amb el canvi i construcció d'una nova xarxa. Així mateix, també es contempla la construcció de noves zones educatives, la instal·lació de xarxa wifi per tot l'edifici i el canvi de lluminàries de tubs fluorescents per tubs de LED.

Víctor García agraïa l'Ajuntament "el seu bon treball amb l'Edificant, un treball que és un exemple del bon funcionament d'aquest pla", i avançava que va a treballar-se perquè la delegació de les obres puga fer-se efectiva al primer trimestre de 2023. Amb aquesta inversió, explicava, "atendrem les mancances generades pels defectes en la construcció del centre efectuada fa 14 anys en l'època de l'empresa pública CIEGSA, un paradigma de mala praxi que ara ens obliga a fer actuacions com aquesta en tot el territori".

El regidor d'Educació, Óscar Borrell, agraïa al seu torn la implicació del director general Víctor Garcia en atendre les demandes d'Ontinyent, i recordava que amb aquesta reforma "superarem els 36 milions d'euros d'inversions dins del Pla Edificant a Ontinyent, atenent demandes d'actuacions a tots els centres de la ciutat". Una actuació, la del Jaume I, "molt necessària, tot i ser el centre de més recent construcció a Ontinyent".

El director de l'IES Jaume I, Rafael Gandia, agraïa la visita dels representats municipals i autonòmics, i mostrava la satisfacció del centre "perquè s'atenga dins el Pla Edificant una actuació que veníem reclamant des de 2019, però que ha trobat pel mig els problemes derivats de la pandèmia. Reparacions que són necessàries i urgents per a evitar que es deterioren les instal·lacions i els materials per a l'ensenyament que es troben en elles".

El Pla Edificant ha suposat ja l'execució d'obres a Ontinyent en l'IES Pou Clar, CEIP Lluís Vives; CEIP La Solana, CEIP Carmelo Ripoll i CEE Vall Blanca. D'altra banda, han començat les obres al CEIP Bonavista i CEIP Martínez Valls. Una vegada finalitzen les obres del CEIP Martínez Valls començaran les obres al CEIP Vicente Gironés. A més, va a delegar-se les competències per a les obres del mateix IES Jaume I i el Conservatori Professional Gomis, així com la redelegació de l'IES l'Estació.

Destacats