Ontinyent comptarà amb 400.000 euros de la Diputació per al nou centre d'atenció a persones amb trastorns d'espectre autista

Guardar

Jorge Rodríguez i autoritats municipals d'Ontinyent es reunixen amb l'associació Inclou-TEA
Jorge Rodríguez i autoritats municipals d'Ontinyent es reunixen amb l'associació Inclou-TEA

La ciutat d'Ontinyent comptarà amb una subvenció de 400.000 euros de la Diputació de València per crear un nou Centre d'Autonomia Personal per a persones amb trastorn d'espectre autista a la ciutat. L'alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez, acompanyat dels regidors de Territori (Oscar Borrell), Política per a les Persones (Paula Soler) i Educació (Ferran Gandia) es reunia aquest dijous en l'Ajuntament amb representants de l'associació Inclou-TEA, als qui explicava en quin punt es troben les gestions per fer realitat aquest nou servei.

La regidora de Política per a les Persones, Paula Soler, explicava que "les necessitats són moltes i per això des de l'Ajuntament sempre hem donat suport a entitats locals socials com ADIEM, AFAO o Inclou-TEA". Dins d'esta línia, "i davant que les persones usuàries que atén l'associació cada volta són més, era necessari impulsar la seua creació, equipament i posterior cessió a l'associació".

La 1a tinent d'alcalde de l'Ajuntament d'Ontinyent i vicepresidenta 1a de la Diputació de València, Natàlia Enguix, explicava en aquest sentit que "hem inclòs la construcció d'aquest centre dins els 15 milions d'euros d'inversions acordades per a Ontinyent i la Vall d'Albaida en el pacte de Govern de la Diputació de València. La gent d'Ontinyent ens va donar suport per estar presents a la Diputació, i res millor que correspondre fent realitat projectes adreçats a la gent que ho necessita, com aquest o com el de la Beneficència, per al que també anunciàvem la setmana passada una aportació d'1,5 milions d'euros de la Diputació".

L'Ajuntament, a més, va subvencionar al 100% la redacció del projecte que Inclou-TEA va presentar a la Conselleria, i va a cedir l'espai on es preveu crear el nou centre, adjacent a la unitat terapèutica d'AFAO, al carrer Gaspar Blai Albuixech. A més a més, s'està a l'espera de signar en breu un conveni amb la Diputació de València que suposarà comptar amb 100.000 euros enguany i 300.000 euros a l'any vinent per a esta actuació, que seria licitada enguany i que s'espera tindre finalitzada abans d'acabar 2025. El nou local permetrà oferir un millor servei en aspectes com la teràpia ocupacional, neuropsicologia o fisioteràpia, entre d'altres.

Cal recordar que l'Ajuntament, a més d'esta línia de treball per crear el nou centre, ve col·laborant amb Inclou-TEA en iniciatives dutes a terme els últims anys com la posada en marxa de la "Fira sense soroll", la recaptació de fons amb la Cursa Sant Silvestre, la participació activa de l'entitat en els programes de l'Escola de Pares i Mares, les Jornades d'Educació, o la implantació d'un sistema de pictogrames en la ciutat.

Destacats