Ontinyent avança en les obres de condicionament de l'Alberg Perú per reobrir-lo amb gestió municipal

Guardar

Obres en l'Alberg Perú de Ontinyent
Obres en l'Alberg Perú de Ontinyent

L'Ajuntament d'Ontinyent està avançant en les obres de condicionament de l'Alberg Perú per poder reobrir-lo amb gestió municipal. L'alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez, i la regidora de Sostenibilitat, Sayo Gandia, visitaven aquest dimecres l'actuació que està executant-se, consistent en obres de reparació de desperfectes en l'edificació i instal·lacions tècniques per valor de més de 40.000 euros, mentre es treballa en una segona memòria valorada per dotar l'espai de nou equipament.

Jorge Rodríguez recordava que "després de tancar-se el contracte amb l'anterior empresa concessionària anem a municipalitzar el servei, i estem treballant per comptar amb un espai adequat on les famílies puguen vindre a fer senderisme, conéixer la nostra gastronomia i el nostre entorn, un punt de referència prop de la ciutat, però també en plena natura", assenyalava.

Una volta resolt el contracte amb l'empresa, els tècnics municipals van detectar desperfectes a les instal·lacions, ocasionats en gran part per filtracions d'aigua a la coberta, que van afectar a les tres plantes de l'alberg i principalment als elements de fusteria. A tal efecte s'està executant una memòria valorada per una quantitat de 35.000 euros que posteriorment s'ha hagut d'ampliar en 8.000 euros més degut a l'increment de costos dels materials.

Sayo Gandia explicava que l'actuació també contempla intervencions des de l'àrea de Parcs i Jardins en l'entorn de l'edifici, que inclou una àrea recreativa amb arbrat i una piscina. A més a més, "des de l'Ajuntament s'està preparant una segona memòria valorada per dotar-la de pressupost per a equipament i les necessitats que hi hagen per posar en marxa aquest espai, que tindrà un màxim de 30 places amb una dotzena d'habitacions adaptades en el que volem que siga un punt d'atracció per a un turisme sostenible, responsable i tranquil", assenyalava.

L'obra que s'està executant inclou intervencions en la coberta de l'edifici, canalons i baixants; revestiments interiors; fusteria interior i exterior; sostres d'escaiola; enrajolats; posada a punt de les instal·lacions d'enllumenat, calefacció, fontaneria o protecció contra incendis; així com diverses millores en l'entorn de la piscina que inclouen la instal·lació de dues dutxes, entre altres actuacions.

Destacats