Ontinyent adjudica per 318.000 euros les obres de millora urbanística de l'entorn del nou Hospital

Guardar

Entorn del nou Hospital d'Ontinyent
Entorn del nou Hospital d'Ontinyent

L'Ajuntament d'Ontinyent ha adjudicat per 262.500 euros més IVA (317.625 euros iva inclòs) a l'empresa Pavasal SA les obres de millora urbanística de la parcel·la del nou Hospital de la ciutat, actualment en la recta final de la seua construcció. En concret, l'actuació suposarà duplicar l'ample de les voreres, la creació d'una nova rotonda en els accessos, així com adequació de bandes d'aparcament i vials de circulació a aquesta parcel·la, situada al polígon "Casa Balones".

El regidor de Territori, Óscar Borrell, recordava que aquesta actuació "se suma a tot un seguit d'intervencions que ve executant l'Ajuntament per tal que l'Hospital tinga les millors condicions possibles. Accions que van incloure en la compra per quasi 2 milions d'euros dels terrenys que es van cedir a la Generalitat per edificar el centre sanitari; la connexió de l'accés amb l'anell ciclopeatonal; la dotació a la parcel·la d'electricitat o les millores en la xarxa de clavegueram. Totes aquestes actuacions han estat finançades per l'Ajuntament d'Ontinyent, que ara continua amb la millora de les condicions de l'entorn de l'Hospital amb aquesta obra que beneficiarà tant a les persones que hi accedisquen en vehicle com per als i les vianants", assenyalava.

La nova vorera a realitzar permetrà passar dels 1,5 metres actuals fins als 4 metres. A la zona enfront de la façana de l'hospital, al carrer del metge José Riera Roig, es durà a terme ocupant l'espai que actualment es destina a aparcament de cordó. Als carrers laterals i posterior de l'hospital no s'eliminarà l'actual estacionament en cordó, ja que l'ampliació de la vorera es realitzarà eliminant un dels sentits de circulació rodada. A més a més, va a crear-se una nova rotonda en la intersecció del carrer del metge José Riera Roig i del carrer del metge Rafael Rovira Tortosa, per tal de millorar el trànsit i l'accés a la zona d'estacionament del nou hospital. Les obres, que s'iniciaran aviat, tenen un termini d'execució màxim previst de 5 mesos.

Destacats