Les obres de modernització del Mercat Municipal d'Ontinyent no interrompran la seua activitat

Els regidors de Territori i Promoció Econòmica expliquen als i les professionals els últims detalls previs a l'inici de l'actuació en la primera quinzena d'octubre

Guardar

Nova cafeteria del Mercat Municipal d'Ontinyent
Nova cafeteria del Mercat Municipal d'Ontinyent

Les obres de modernització del mercat municipal i reordenació del seu espai exterior no interrompran la seua activitat durant els 6 mesos que s'estima que durarà l'actuació, que es preveu iniciar en la primera quinzena d'octubre. Els regidors de Territori (Joan Sanchis) i Promoció Econòmica (Pablo Úbeda) han explicat als i les professionals els últims detalls previs a l'inici de l'actuació, que executarà l'empresa Construcciones Enciso y José, SL amb un pressupost de 387.442 euros iva inclòs, cofinançats pel Fons Europeu Regional FEDER del programa EDUSI.

Les obres inclouen entre altres coses la creació d'una nova cafeteria (amb disseny de Ramón Esteve) i la dotació d'una escala mecànica que permetrà salvar el desnivell vertical existent respecte a la Plaça de la Coronació, superior als 8 metres. A més, entre les millores plantejades per l'empresa sense cost addicional per a l'Ajuntament, s'inclouen la pavimentació de la vorera al carrer Prolongació Puríssima i l'asfaltatge de l'encreuament d'aquesta via, a més d'altres com la instal·lació d'un passamà en aquesta vorera; col·locació d'una barana en la zona de la nova escala mecànica; col·locació de noves lluminàries; així com la reparació i neteja d'un mur de mamposteria a la zona.

L'empresa està executant ja els treballs previs que permetran executar les obres sense interrompre l'activitat al mercat, que inclouran la col·locació d'elements de separació amb les parades de venda, que permeten minimitzar les molèsties als i les professionals i clients. Pel que fa a la part de les escales que comuniquen amb la Plaça de la Coronació, aquestes una volta s'inicien l'obra no es podran utilitzar, passant a emprar-se com a alternativa d'accés el carrer Prolongació Puríssima. Joan Sanchis i Pablo Úbeda coincidien en destacar aquesta com "una inversió important per dotar de més vida al mercat i a tot el barri, a més d'atraure clients al mercat municipal i facilitar el trànsit per la zona a persones amb problemes de mobilitat".

Arxivat a:

Destacats