Les obres del carrer Sant Antoni d'Ontinyent trauen a la llum part de les llambordes del traçat original

Jorge Rodríguez visita l'actuació, que conclourà en breu la I fase entre els carrers Dos de Maig i Capellans

Guardar

Visita de Jorge Rodríguez a les obres de la Plaça de Sant Antoni d'Ontinyent
Visita de Jorge Rodríguez a les obres de la Plaça de Sant Antoni d'Ontinyent

Les obres d'urbanització de la Plaça de Sant Antoni que està duent a terme l'Ajuntament d'Ontinyent han tret a la llum part de les llambordes del traçat original. L'alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez, visitava aquest dimarts l'actuació, que conclourà en breu la I Fase entre els carrers Dos de Maig i Capellans, per a centrar-se en la segona des d'aquest tram fins a la Plaça de la Coronació, on s'estan fent alguns treballs previs.

L'alcalde recordava que aquesta actuació que suposa una inversió d'1,2 milions d'euros del programa EDUSI que cofinancen els fons FEDER de la Unió Europea, "és una de les obres més importants de la legislatura, que afecta l'eix principal del barri del Poble Nou, i que és fruit d'un procés de participació on el veïnat va demanar més espai per al vianant". Així, el projecte dona preponderància a la creació d'espais de convivència i a la vegetació, aspectes que es poden constatar en la part de les obres ja executada a la I Fase.

L'arquitecte Miguel Del Rey, responsable del projecte al costat del seu homòleg Antonio Gallud, destacava que en la Fase I, que es preveu finalitzar a les pròximes setmanes, "s'ha fet un esforç per recuperar materials preexistents, com les llambordes que existien abans de formigonar el carrer, o també trams de les voreres". Amb tot, els trams recuperats es situen a la part central del carrer, "per tal que els accessos als habitatges i els trams on més circulen les persones puguen comptar amb materials més còmodes per a aquestes". Del Rey també posava en relleu les dificultats que s'han registrat per salvar el desnivell del primer tram, "amb una diferència de quota de quasi 1,2 metres en alguns trams, i on hem hagut de tenir molt en compte també la recollida d'aigües".

De cara a la Fase II, que està sent objecte de treballs previs, s'ha destacat la "catifa" de pedra calcària que va a crear-se per ressaltar i posar en valor l'Ermiteta de la Concepció i el seu entorn. El conjunt de l'actuació es preveu que estiga finalitza abans de les festes del barri, en gener de 2023.

Arxivat a:

Destacats