La nova programació de "Majors Actius" d'Ontinyent inclourà tallers de teatre als parcs i xerrades sobre vida activa i nutrició

Guardar

La regidora de Majors Actius d'Ontinyent, Inma López
La regidora de Majors Actius d'Ontinyent, Inma López

Tallers d'expressió corporal i teatre a l'aire lliure i xerrades sobre envelliment actiu saludable als centres cívics són algunes de les novetats de la programació per al primer quadrimestre de "Majors Actius", el programa impulsat per l'Ajuntament d'Ontinyent per afavorir l'envelliment actiu i saludable dels i les majors de 55 anys de la localitat.

La regidora de Majors Actius, Inma López, explicava que "als mesos de febrer a abril comptarem amb una oferta ampla i diversa, per a elaborar allò que hem escoltat les observacions i suggeriments de les persones usuàries. Són, per tant, un conjunt d'activitats que inclouen novetats que de segur seran del gust dels i les nostres majors, i que si tenen bona acceptació podrem consolidar en el temps".

En concret, els dies 11 al 13 de març, una d'aquestes novetats serà les xerrades formatives "Envelliment Actiu Saludable", amb la nutricionista Desa Abril, a les quals s'abordaran qüestions relatives a nutrició, vida activa, salut hormonal o descans, entre altres consells per envellir de manera saludable. Les xerrades tindran lloc als Centres Cívics del Llombo i Sant Josep, així com al CIM de Sant Rafel, amb places limitades per a les quals ja s'ha obert el termini d'inscripció. L'altra gran novetat serà l'inici al mes d'abril d'una sèrie de tallers d'expressió corporal i teatre, que es perllongaran fins a juny i que tindran lloc als parcs d'Ontinyent. Les places també seran limitades i en aquest cas les inscripcions s'obriran el dia 11 de març.

Quant a la resta d'activitats, començaran amb xerrades formatives a càrrec de la Policia Nacional amb consells de seguretat per a Majors, els dies 2, 9 i 21 de febrer als Centres Cívics i de Majors. A més a més, la pròxima setmana tindrà lloc una visita a la planta de reciclatge de residus de Guadassuar, una activitat gratuïta amb eixida en bus a la que encara estan obertes les inscripcions obertes les inscripcions. Dimecres 7 de febrer se celebrarà el dia mundial contra el càncer amb un taller de Biodansa de la mà de l'associació ANIMA, al Centre Cívic de Sant Josep; i ja en març es reprendran els tallers de Risoteràpia, que inclouran una sessió el 25 de març en Sant Rafel i altre el 30 d'abril a Sant Josep.

Pel que fa a les excursions, inclouran el 21 de març una visita gratuïta a l'exposició "Tresors amb història" a l'Etno, amb inscripcions des de l'11 de març; i altra el 25 d'abril a Dénia, on també es podrà gaudir d'un dinar. També s'inclouen en la programació l'activitat "Un matí de pasqua" en col·laboració amb el Centre Ocupacional José Antonio Bodoque, per menjar la mona i jugar a jocs populars; l'assistència al Teatre Echegaray a les obres "L'últim ball" el 9 de febrer i "Estimats Pares" el 22 de març; o la participació en les activitats de la Setmana de la Dona del 4 al 8 de març. Per altra banda, en aquest primer quadrimestre, comencen els cursos d'hidroteràpia a la piscina coberta, i continuen els tallers de neurofelicitat i d'anglés, així com les activitats generals als centres cívics i el CIM.

Per a apuntar-se a les activitats o ampliar informació cal telefonar al número 674753038 de dilluns a divendres de 10 a 13.00 hores. La regidora de Majors Actius recordava que els i les majors també tenen al seu abast el servei d'atenció psicològica inclòs al programa de lluita contra la Soledat no desitjada, que presta atenció telefònica dimarts i dijous de 10.00 a 13.00 hores al 672601972.

Destacats