Natàlia Enguix anuncia una aportació d'1,5 milions de la Diputació per a la nova residència de la Beneficència d'Ontinyent

El nou centre, amb un pressupost de 8,5 milions d'euros, passarà de 40 a 97 places i tindrà 67 habitacions, 36 dobles i 25 individuals

Guardar

Les obres del Sant Hospital de la Beneficència d'Ontinyent
Les obres del Sant Hospital de la Beneficència d'Ontinyent

La Diputació de València aportarà 1,5 milions d'euros a la construcció de la nova residència de majors del Sant Hospital de la Beneficència d'Ontinyent, que es troba en obres a una parcel·la ubicada al núm. 13 del carrer Monges Carmelites del barri del Llombo. Així ho anunciava este divendres la vicepresidenta 1a de la Diputació de València i 1a tinent d'alcalde d'Ontinyent, Natàlia Enguix, durant la visita que ella mateixa realitzava junt amb l'alcalde de la ciutat i president de la Fundació del Patronat del Sant Hospital de la Beneficència, Jorge Rodríguez, membres i representants de la Fundació, i de diverses empreses que estan participant en la construcció del nou edifici, les obres del qual s'iniciaven el passat mes de juny.

A la seua intervenció, Enguix destacava que des del primer moment en què va accedir a la vicepresidència de la Diputació "vam deixar clar que esta havia de ser una inversió per a Ontinyent, i va a fer-se realitat amb la inclusió d'una partida d'1'5 milions d'euros al pressupost per a enguany de la Diputació de València. Estem presents a la Diputació gràcies a la gent d'Ontinyent i no hi ha res millor que tornar eixe agraïment que ajudant que la residència siga una realitat per atendre a la gent gran que més ho necessita, i que tant ha fet per totes i tots".

La vicepresidenta de la Diputació tenia paraules d'agraïment "per al president de la Diputació, Vicent Mompó, que ha confiat en el projecte de la residència; al nostre alcalde Jorge Rodríguez que ha cregut sempre en el projecte; al patronat, a la gent que està executant l'obra i als ontinyentins i ontinyentines per tenir paciència en què es faça realitat un projecte tan important com este".

L'alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez, agraïa a Natàlia Enguix "les gestions que han aconseguit que la Diputació s'involucre en este projecte" amb 1,5 milions, així com al gerent de la Fundació, Toni Alfonso, "el treball de documentació que va realitzar per aconseguir la subvenció de 750.000 euros amb què comptem per part de la Generalitat Valenciana pel sistema de concurrència competitiva". Cal recordar que el cost global del projecte és de 8,5 milions d'euros.

El primer edil també al·ludia a l'aportació de 800.000 euros de l'Ajuntament d'Ontinyent, el finançament aportat per Caixa Popular, l'ajuda de Càritas o la implicació tant de la Fundació que ell mateix presideix i els seus patrons "com també de totes les empreses i professionals que estan participant en què siga una realitat un espai que en 18 mesos ha de ser utilitzable i que suposarà un gran bot de qualitat respecte al servei que es presta a les actuals instal·lacions". José Luis Campos, arquitecte de Crystalzoo, donava alguns detalls sobre el nou edifici, dissenyada per a 97 places, amb 36 habitacions dobles i 25 individuals. Un edifici dotat amb un gran espai multifuncional central, i el repartiment en nuclis convivencials per a entre 15 i 25 persones, en compliment de la nova normativa, amb zones d'oci i esplai, espais comuns, xicotetes terrasses i un gimnàs a la part superior de l'edifici.

Durant un recorregut a les obres, que es tenen ja l'11% del projecte executat, Campos mostrava els espais del soterrani on s'ubicaran els magatzems, instal·lacions i vestidors; així com els de la planta baixa, on es trobarà el gimnàs, despatxos de metges, infermeria i gerència; la cuina amb entrada directa de vehicles i el gran espai d'usos múltiples. També s'està executant una entreplanta que serà un nucli convivencial en si mateix i que donarà al carrer Monges Carmelites. La setmana vinent s'espera que comence el formigonatge de la primera planta, està previst que les obres puguen estar acabades abans de final d'any, i que el centre es pose en funcionament al primer trimestre de 2025.

Destacats