“Nabbuködosowsa” i “Baketà” seran els finalistes del concurs “Sona Ontinyent”

Guardar

Baketà
Baketà

Els grups musicals "Nabbuködosowsa" i "Baketà" són els finalistes del nou concurs "Sona Ontinyent", posat en marxa per l'Ajuntament per promoure l'activitat cultural i musical, i donar la possibilitat als grups locals de visibilitzar-se. Des d'aquest dimecres i durant els pròxims dies es podrà votar per Instagram a l'adreça www.instagram.com/sona_ontinyent/ quin dels dos grups participarà en el concert de festes del 23 d'agost junt amb Auxili, La Fúmiga, Jazz Woman i el DJ "Plan B", a més d'un premi d'una targeta consum de 500 euros per utilitzar als establiments adherits a Comerç IN i AHVAL, que col·laboren amb la iniciativa.

La regidora de Festes, Àngels Muñoz, explicava que als dos casos "són grups formats per gent jove d'Ontinyent i la comarca, amb estils diferents, el que fa més interessant la votació. Animem a totes i tots a escoltar i descobrir aquests grups i votar quin és el que es vol gaudir en directe al concert del dimarts de la Setmana Gran de Festes, un concert per al qual recordem que es poden comprar entrades accedint des d'un bàner a la web municipal", apuntava.

Nabbuködosowsa és un projecte que naix en febrer de 2019 en el que 5 amics s'ajunten a tocar en un traster cançons de Boikot, Desakato, Smoking Souls, la Gossa Sorda, la Polla Records, Green Day o Nirvana. Van començar fent un directe per als seus amics en l'agost del mateix any, i a partir d'ací van continuar fent concerts en festes privades fins que van tindre l'oportunitat de tocar en la fira d'Ontinyent a finals de novembre i en Ca la Mera a principis de desembre al "ni bou ni corda" com a alternativa a la festa del bou embolat. A principis d'any van tenir un concert fora del poble a les festes de Castelló de Rugat i de seguida va arribar la pandèmia, temps que van invertir a escriure una cançó que va veure la llum en l'agost de 2020, Eufòria, disponible a Spotify, YouTube i més plataformes digitals. Des de l'eixida d'Eufòria fins ara no han fet cap concert, però han estat component i traient noves cançons que esperen poder gravar i ajuntar en un disc ben prompte.

Baketà naix en el 2005 per un grup d'amics captivats pel potent so dels "Blocos percusivos." Aquestes vibracions desperten l'espurna que detona la creació del grup. En els inicis on el bloque era purament percussiu es va experimentar amb tots els ritmes i variants possibles, els quals van portar al grup a conéixer de primera mà tots els estils. Va créixer tant que va arribar la nova idea de la creació de Baketà Reggae Fusión. Espectacle que dona nom al nou treball discogràfic de Baketà Reggae Fusión. Aquesta formació fusiona temes propis i versions amb una base de ritmes afrobrasilers influenciats pel reggae i la música llatina, creant un espectacle musical creatiu i visual ple d'energia. Baketà Reggae Fusion ha estat per tota la geografia nacional participant en els festivals més importants de Samba Reggae com a Arte Samba, +KSamba, Percumon, Axè, AlSambalus i molts més.

Destacats