Jorge Rodríguez valora la importància de què Ontinyent siga la ciutat espanyola amb més empreses a Heimtextil

L’alcalde destaca que l’Ajuntament mantindrà el suport que ve donant a un sector “essencial” a través del Clúster Tèxtil, les ajudes a fires i catàlegs o la millora dels polígons

Guardar

Jorge Rodríguez i Natalia Enguix a Heimstextil
Jorge Rodríguez i Natalia Enguix a Heimstextil

L'alcalde d'Ontinyent Jorge Rodríguez, posava hui en valor la importància que Ontinyent siga la ciutat espanyola amb més empreses amb expositors a la fira Heimtextil de Frankfurt, 15 empreses de les 28 de La Vall d'Albaida, al seu torn la comarca més representada en la delegació Valenciana (59) i espanyola (94).

Per a Jorge Rodríguez, que acudeix a Frankfurt acompanyat per la regidora de Promoció Econòmica i vicepresidenta 1a de la Diputació de València, Natàlia Enguix, el tèxtil "és un sector essencial, al que des de l'Ajuntament sempre hem tingut clar que és essencial estar al seu costat des de diferents vessants". En aquest sentit, feia al·lusió a l'impuls al Clúster Tèxtil, al que des de la irrupció de la pandèmia l'Ajuntament ha destinat 360.000 euros per potenciar la reconversió i adaptació a la nova situació internacional del sector, i als que en 2024 s'afegiran altres 60.000 euros.

L'alcalde també recordava que l'Ajuntament ve aportant anualment una partida als pressupostos per a donat suport a la participació en fires i missions comercials, i a l'elaboració de catàlegs, accions a les quals en 2024 es destinaran 60.000 euros més. Finalment, Jorge Rodríguez remarcava l'impuls que s'està donant amb ajuda d'altres administracions per potenciar els equipaments i infraestructures dels polígons industrials "com a espais claus per mantenir i crear llocs de treball", acció a la qual va destinant-se una mitjana d'un milió d'euros anual als últims anys. "Hui, a més a més, volem també estar físicament al seu costat, animant-los a continuar endavant en temps tan canviants com els que vivim", manifestava.

Natàlia Enguix coincidia amb l'alcalde en destacar la importància que les administracions "pugam estar ací prenent el pols a una realitat de la qual ens estan traslladant una valoració optimista i positiva. Cada vegada hi ha més competència i s'ha de ser millor, però les nostres empreses estan apostant per la innovació, un camí en què els estem ajudant des de l'Ajuntament i des del que també volem actuar en la Diputació creant una línia per ajudar les empreses valencianes a internacionalitzar-se", assenyalava.

Pepe Serna, president d'ATEVAL i del Consell intertèxtil Espanyol, recorria amb Jorge Rodríguez i Natàlia Enguix els stands de diverses empreses de la ciutat i la comarca, destacant que "l'ambient de la fira des de les seues primeres hores és molt positiu, amb bon producte, bona ambientació dels estands i amb una forta inversió dels participants, especialment espanyols, per la qualitat, la innovació i el disseny en les seues col·leccions. Malgrat que les previsions per a aquest primer semestre de 2024 no són molt encoratjadores a causa del context econòmic mundial, esperem que la segona part de l'any afavorisca la millora del sector i la seua competitivitat", concloïa.

Destacats