Jorge Rodríguez: "les festes de Moros i Cristians d'Ontinyent s'han fet més essencials que mai"

L'alcalde d'Ontinyent se suma en l'acte del "L'Esmorzar de la Llàgrima" al reconeixement a la trajectòria del rector de Sant Carles, Juan José Portero

Guardar

"L'esmorzar de la Llàgrima" d'Ontinyent
"L'esmorzar de la Llàgrima" d'Ontinyent

"Les festes han tornat en més força que mai, i s'han fet més essencials que mai. Les abraçades, els besos, les abraçades, la proximitat... Recuperar i valorar les coses que considerem normals és una de les poques coses positives que ens ha portat la pandèmia". Amb aquestes paraules, l'alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez, destacava la importància de la represa de les festes de Moros i Cristians durant l'acte de "L'esmorzar de la Llàgrima", que al costat del Pregó comencen als actes centrals de la Setmana "Gran" de festes.

En l'acte, que reunia ahir més de 300 persones a la seu de la Societat de Festers per retre homenatge als festers difunts, el primer edil incidia en el fet que aquestes festes "les hem de gaudir pels que ja no estan, pel treball que han fet els càrrecs en aquests dos anys, i perquè l'edició de 2022 sols anem a viure-la una volta". L'alcalde també tenia paraules d'agraïment per al rector de la parròquia de Sant Carles i assessor religiós de la Societat de Festers, Juan José Portero, que viu enguany les seues últimes festes abans de jubilar-se i que rebia una escultura de la Societat de Festers per la seua tasca. "Sempre seràs el cura de Sant Carles, estar al teu costat és sempre un aprenentatge continu, gràcies per aquests divuit anys".

Ja a la nit va tindre lloc la Presentació de Càrrecs i el Pregó en la Plaça Major. L'acte va incloure la projecció d'un audiovisual sobre el castell de festes, la presentació dels càrrecs i el pregó de Susana Sanz Caballero, catedràtica de Dret Internacional Públic de la Universitat CEU Cardenal Herrera i neta de Joaquín Sanz, a qui el mestre Ferrero va dedicar la marxa mora "Ximo", himne de les Festes d'Ontinyent. La pregonera va captar l'interés de l'auditori amb una intervenció articulada en quatre aqueixos: la figura del seu avi Ximo en les festes; el rol de les dones a les festes; els càrrecs de festes i com els ha afectats la pandèmia; i l'absència dels éssers estimats. L'alcalde d'Ontinyent se suma en l'acte de "L'esmorzar de la Llàgrima" al reconeixement a la trajectòria del rector de Sant Carles, Juan José Portero.

Arxivat a:

Destacats