Infraestructures encarrega un nou avantprojecte per a millorar l'accés a Ontinyent per la ronda sud

La Conselleria estudia una possible ampliació de la passarel·la de Mesta com a alternativa a la creació d’una rotonda

Guardar

 La reunió entre la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori i l'Ajuntament d'Ontinyent
La reunió entre la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori i l'Ajuntament d'Ontinyent

La Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori ha encarregat un nou avantprojecte per a reprendre la planificació de la millora integral de l'accés a Ontinyent per la ronda sud. Així es confirmava en la reunió que mantenien aquest dijous a València els regidors de Territori i Serveis Municipals, Óscar Borrell i Jordi Vallés, amb el secretari autonòmic d'Infrastructures, Vicente Dómine, reprenent el fil de l'encontre el passat mes de novembre entre l'alcalde Jorge Rodríguez i la consellera de l'àrea d'Infrastructures, Salomé Pradas.

En la reunió, Dómine va confirmar que la Generalitat ha encarregat l'avantprojecte per fer possible el que Borrell explicava que "és una reivindicació històrica de la ciutat de la qual es porta parlant des de fa 15 anys i que ara estem treballant perquè siga per fi una realitat". En concret, està damunt la taula el desdoblament de la ronda sud i la possible construcció d'una nova rotonda que podria servir per a canalitzar el trànsit directe des del traçat de la carretera CV-81 fins a l'Avinguda Daniel Gil.

Tot i que ja existia un avantprojecte redactat fa anys sobre la rotonda de Daniel Gil, Infraestructures vol adequar-lo en l'actualitat mitjançant un recompte del volum de vehicles que es registra diàriament hui dia en les entrades i eixides entre l'Avinguda Albaida i Daniel Gil. Durant la reunió, que es va allargar durant quasi dues hores, i en la qual també van participar tècnics de l'ajuntament i la conselleria, es va parlar de què la rotonda no és l'única opció a estudi, sinó que s'estan estudiant altres propostes per a millorar l'accés sud, que conjuguen de la millor manera possible la reducció els impactes generats amb el reforç de la comoditat i la seguretat dels usuaris del traçat.

En aquest sentit, una possibilitat a estudi passa per l'ampliació de la passarel·la de Mesta per avaluar si els accessos podrien experimentar una millora substancial si es feren per la part de dalt, malgrat que en el PGOU està prevista inicialment la seua eliminació.

Respecte al desdoblament de la ronda sud, s'examinarà l'impacte urbanístic i acústic que podria generar al parc de Benarrai i la zona del col·legi Carmelo Ripoll, amb la condició d'aplicar les mesures correctores necessàries i evitar molèsties per a la ciutadania, explicava el regidor. Aquest traçat milloraria els accessos al nou hospital, on es plantegen a més altres mesures amb el mateix objectiu, si bé caldria esperar que la nova infraestructura sanitària es pose en marxa per a realitzar un estudi d'aforament de la carretera perquè els resultats siguen els més ajustats possibles.

Destacats