La gestió municipal del pla 'Edificant' permet reinvertir 70.000 euros de romanents en noves millores a l'IES Pou Clar d'Ontinyent

Guardar

Jorge Rodríguez i Óscar Borrell visiten l'IES Pou Clar
Jorge Rodríguez i Óscar Borrell visiten l'IES Pou Clar

La gestió municipal del pla "Edificant" permet reinvertir 70.000 euros de romanents en noves millores a l'IES Pou Clar. En concret, es tracta d'una instal·lació fotovoltaica d'autoconsum per al centre i la dotació d'un braç robòtic per a usos formatius.

El regidor de Territori, Óscar Borrell, explicava que "en 2020 vam rebre una delegació de 232.000 euros per executar diverses obres en l'institut, dins la dinàmica d'aquest pla, que comporta que la dotació pressupostària correspon a la Generalitat però la gestió i execució integral de les obres la fan els ajuntaments. En aquest cas vam aconseguir executar les obres satisfactòriament amb un pressupost ajustat, que ens ha permés comptar amb els romanents que hem destinat ara a aquestes noves millores".

En concret, les obres executades amb la delegació inicial van servir per a reparar fissures existents a l'edifici d'FP i reforçar el mur-voladís del trinquet, així com millores per a l'estalvi energètic amb la instal·lació de radiadors, canvi d'elements de distribució d'aire, rampes de regulació de gas, vàlvules termostàtiques, nous sistemes de control, creació de circuits independents d'enllumenat i substitució de lluminàries.

Borrell apuntava que "com a romanent van quedar prop de 70.000 euros, que, tenint en compte les demandes del propi centre, ara hem destinat a aquestes noves millores". Així, l'adquisició d'un braç robòtic d'última generació està permetent ja el seu ús formatiu per als mòduls de robòtica i mecatrònica, un equipament que es mostrava a la recent visita al centre de l'alcalde Jorge Rodríguez i el secretari autonòmic d'Educació, Daniel McEvoy.

Pel que fa al projecte que es durà a terme per dotar al centre d'una nova instal·lació fotovoltaica, aquest permetrà generar energia per a autoconsum del mateix centre, sense excedents, de 25 kW de potència instal·lada, alimentada per panells solars.

El regidor de Territori exposava que "des de l'Ajuntament fem una aposta transversal en les diferents àrees per uns valors mediambientals que ens permeten tenir un futur millor i més saludable, i per això estem molt contents pel fet que el centre també aposte per aquesta obra que ajuda a la reducció d'emissions contaminants de CO₂, també redueix els costos energètics, i al mateix temps ajuda a conscienciar amb l'exemple sobre la millora del medi ambient", concloïa.

Arxivat a:

Destacats