La Diputació de València contribuïx a la renovació integral de la infraestructura de la depuradora d'Ontinyent

Guardar

Paco Comes, Jorge Rodríguez i Natalia Enguix
Paco Comes, Jorge Rodríguez i Natalia Enguix

La vicepresidenta primera de la Diputació de València i presidenta d’EGEVASA, Natalia Enguix, i el diputat del Cicle Integral de l'Aigua, Paco Comes, han acudit este dijous al municipi d'Ontinyent, on han sigut rebuts per l'alcalde Jorge Rodríguez, en l'objectiu de visitar els treballs de renovació de la infraestructura de la depuradora, la qual va quedar danyada després del pas de la DANA en 2019.

En una aportació total d'al voltant de 900.000 euros emmarcada dins del conveni amb l’EPSAR, la Diputació de València i l'empresa pública EGEVASA han contribuït a dur a terme les obres de reparació i renovació que han hagut d'escometre's durant estos anys posteriors al pas del fenomen natural, el qual va provocar la destrucció total del col·lector d'aigües residuals i el trencament de la connexió que transporta l'aigua des de la depuradora als polígons d'Ontinyent i Agullent.

D'esta manera, els dos projectes principals que han comptat amb el finançament de la corporació provincial han sigut, d'una banda, la construcció d'un nou col·lector d'aigües residuals, ja finalitzat, que transcorre de manera paral·lela al riu Clariano i que, en una longitud de 2,2 quilòmetres, suposa la major obra d'enginyeria hidràulica realitzada en el municipi. Per altre costat, s'està ultimant actualment la connexió definitiva des de la depuradora als polígons d'Ontinyent i Agullent per a donar servici. Des de la DANA fins a este moment s'ha emprat una canonada provisional, que serà substituïda per una estructura molt més sòlida i resistent.

A això cal afegir altres actuacions com el desarenador del nou col·lector general d'Ontinyent, que servix per a optimitzar tot el procés de depuració; i la instal·lació de sobreeixidors intel·ligents en al col·lector, que asseguren la correcta evacuació dels excedents d'aigües pluvials a la ciutat, repartits al llarg dels més de dos quilòmetres de la construcció.

“Estes actuacions posen en valor el treball que realitza EGEVASA en els municipis de la província. Des de la Diputació ens hem proposat millorar notablement tot el cicle integral de l'aigua, i per això, dins del Pla Obert d’Inversions, hem establit que un mínim del 10% de les actuacions que duguen a terme els ajuntaments hauran d'estar dirigides a millores del cicle integral de l'aigua”, ha manifestat la vicepresidenta primera i presidenta d’EGEVASA, Natàlia Enguix.

Així mateix, el diputat del Cicle Integral de l'Aigua, Paco Comes, s'ha mostrat satisfet per “la gran faena realitzada per EGEVASA i la Diputació davant el que va ser una vertadera emergència, i en esta mena d'actuacions es demostra per a què servix una Diputació, que és bàsicament per a ajudar als municipis”.

Per part seua, l'alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha agraït la labor de la Diputació i d’EGEVASA: “comptem en la seua ajuda des del primer moment, i ara podem veure el resultat de totes les millores que s'han completat des de la DANA de 2019”.

Visita a l'oficina comarcal i El Palomar

El diputat del Cicle Integral de l'Aigua de la Diputació de València, Paco Comes, ha continuat la seua visita acudint a l'oficina comarcal de la corporació provincial i a les instal·lacions d’EGEVASA a Ontinyent. Posteriorment ha visitat el municipi d’El Palomar, on s'ha reunit en el seu alcalde, Jordi Vila. “Des del començament de la legislatura la Diputació ha tingut com a prioritat millorar el cicle integral de l'aigua en tots els municipis de la província. Per a això comptem amb l'empresa pública EGEVASA, que és la que pot arribar a tots els pobles i ajudar als alcaldes perquè no es troben a soles en esta faena”, ha declarat Comes.

Destacats