El bon ritme en la demolició de l’IES l’Estació permetrà iniciar en març la segona fase d’obres del nou centre

Guardar

Demolició de l'IES l'Estació
Demolició de l'IES l'Estació

El bon ritme en la demolició de l’IES l’Estació d’Ontinyent permetrà iniciar en març la segona fase d’obres del nou centre. Així s’avançava hui durant una visita a l’actuació per part de l’alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez, qui recorria l’espai on es trobaven les instal·lacions originals de l’any 1970. Un recinte on va a edificar-se un nou centre dissenyat per l’arquitecte Ramón Esteve, amb una inversió de 15’37 milions d’euros de fons del Pla Edificant en l’obra de major import mai licitada per l’Ajuntament. 

L’alcalde visitava les obres acompanyat pels regidors de Territori (Óscar Borrell), Educació (Ferran Gandia), el director del centre (Fran Albero) i responsables tècnics de la unió temporal d’empreses Globalklee SLU-Levantina Ingenieria, que executa l’actuació. Durant el recorregut, el primer edil constatava la bona marxa de l’actuació iniciada el passat 8 de gener, amb un termini d’execució global de 24 mesos. 

Jorge Rodríguez també constatava que la marxa de la primera fase de l’actuació, que suposa la demolició de tot l’antic centre a excepció del saló d’actes  i la retirada de les deixalles, “va a bona marxa, el que segons ens diuen els responsables de l’obra pot permetre que a mitjans de març puga iniciar-se la 2ª fase. En ella que es crearà la cimentació i les estructures d’un nou edifici demandat des de fa més de 15 anys, i que ara va a fer-se realitat”.

 

Des de la direcció del centre, Francesc Albero valorava molt positivament “que les coses vagen funcionant, i el que volem es que ara que ha arrancat l’obra no es pare. Sols comprovant la quantitat de metres quadrats de superficie en la que s’està actuant ens queda clar que va a ser una de les obres més importants que s’executaran a Ontinyent en els propers anys”, apuntava.

Un nou centre que potenciarà la innovació pedagògica

El projecte d’obra elaborat per l’equip d’arquitectura de Ramón Esteve incorpora diverses aportacions d’un equip de treball del qual va participar la comunitat educativa del centre. Aquest projecte contempla que el nou institut s’ubicarà al mateix espai que l’actual, que serà enderrocat a excepció del saló d’actes, que serà reformat i rehabilitat. Es donarà pas així a un nou centre que tindrà 5.432 m2 per a espais docents en un total de 10.000 m2 de superfície construïda, articulat al voltant de la creació d’una àgora que connectarà tota la parcel·la i es recorrerà a través de pèrgoles. Un espai plantejat per afavorir les relacions humanes, amb espais multifuncionals per potenciar la innovació pedagògica.

 

Destacats