Augmenten un 49% els usos mensuals d'Ontibici a Ontinyent després de les millores al servei

Guardar

Ontibici
Ontibici

"Ontibici", el servei públic municipal de préstec de bicicletes 100% elèctriques d'Ontinyent, ha augmentat un 49% la mitjana d'usos mensuals del servei després de les millores a les quals s'ha sotmés el servei. Cal recordar que el servei encetava una nova etapa el passat mes de desembre després de ser sotmés a diversos canvis, que incloïen la renovació de les 57 bicicletes per altres tantes més modernes; l'augment de les estacions virtuals de 16 a 24; i canvis a la interfície d'ús.

La regidora de Sostenibilitat, Sayo Gandia, explicava que "són modificacions sense cost addicional per a l'Ajuntament implementades per l'empresa adjudicatària del servei, Mobilitat Urbana Sostenible S.L.U. (MOVUS). Uns canvis que es van introduir per potenciar i facilitar l'ús del servei, dins l'aposta per la mobilitat sostenible que hem fet, i que les xifres estan constatant que estan fent efecte".

En concret, al primer trimestre de 2024 s'han registrat una mitjana de 3.679 usos mensuals, cosa que suposa un 49% més que els 2.475 usos mensuals registrats al període equivalent de l'any anterior. A més a més, la xifra d'usuaris actius mensuals (els registrats que han fet ús efectiu del servei durant el període d'un més) també augmenta en un 27,5%, passant d'una mitjana de 323 a 412. El nou sistema permet a més calcular les hores d'ús de les bicicletes, que en este primer trimestre de l'any ha estat d'una mitjana de 595 hores mensuals.

Altres canvis són que dels 124 "nodes d'estacionament" s'ha passat als 144, i no cal recàrrega en cap punt, sinó que el sistema de manteniment logístic s'ocupa de canviar les bateries quan es detecte que s'esgoten. Igualment, la nova interfície fa més fàcil el procés d'inscripció. Pel que fa a les 57 noves bicicletes, del model "Nextbike", a més de comptar amb una presència més robusta incorporen comptaquilòmetres digital i presenten un pedaleig més estable, a més de mantenir altres detalls com rodes antipunxada, absència de marxes i suport per al telèfon mòbil. Les persones usuàries també poden acudir al departament de Medi Ambient de l'Ajuntament per consultar qualsevol dubte.

Destacats