L'atur industrial a Ontinyent tanca 2022 encadenant 10 anys de descensos i una baixada acumulada del 54%

Guardar

Jorge Rodríguez i Pablo Úbeda
Jorge Rodríguez i Pablo Úbeda

La indústria ha tancat 2022 a Ontinyent encadenant 10 anys de descensos en les xifres d'atur al sector, i acumulant una baixada del 54% en aquest període. L'onada de dades del SERVEF de desembre de 2022 apunta que al sector industrial hi ha 639 persones aturades, el que suposa un descens interanual de l'1,3% enfront de les 648 de desembre de 2021, acumulant-se ja una dècada de descensos interanuals ininterromputs i un 54% d'aturats des dels 1403 de desembre de 2012.

Les xifres globals també són positives, amb 2.568 aturats de desembre de 2022 que milloren en quasi un centenar de persones els 2.665 de desembre de 2021, i que suposen la millor xifra des dels 2.442 de setembre de 2008, any de l'esclat de la crisi econòmica internacional sorgida a partir de la fallida del gegant financer Lehman Brothers.

L'alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez, destacava que aquestes xifres "mostren que els grans esforços fets per impulsar un sector clau com el de la indústria estan pagant la pena. Un treball conjunt de l'Ajuntament amb les empreses, entitats i associacions que ens està servint per a plantar cara a un context al qual en pocs anys hem hagut de fer front als efectes globals d'una crisi econòmica, una pandèmia i una guerra", recordava.

El primer edil feia referència específica a la inversió acumulada en modernització dels polígons industrials "que des del primer moment ha estat un eix d'acció i que ha suposat més de 5 milions d'euros d'inversió entre Ajuntament, Generalitat i particulars", però també a les ajudes, subvencions i bonificacions a les empreses, les accions formatives per afavorir la competitivitat d'aquestes, i línies específiques com l'impuls al Clúster Tèxtil Sanitari durant la pandèmia, acció que va ser posada com a exemple de reacció de la indústria contra la Covid-19 en un estudi de la Universitat Complutense de Madrid.

El regidor de Promoció Econòmica, Pablo Úbeda, recordava que als últims anys no sols la indústria s'ha beneficiat de programes específics d'acció per afavorir l'ocupació, posant com a exemple el pla "Tornem Junts" 2020-2021 posat en marxa per l'Ajuntament per fer front als efectes de la Covid-19, així com altres com ara els xecs "Tornem Junts"; el pla d'Obres i Serveis; o el programa "Ontinyent Rehabilita", entre altres accions per afavorir als sectors econòmics i afavorir l'ocupació.

"Un treball al qual l'Ajuntament ve treballant colze a colze amb les empreses per mantenir i crear llocs de treball, per ser més competitius i per afavorir la implantació d'empreses i establiments a la ciutat, aconseguint també amb el suport econòmic d'altres administracions. Són polítiques que estan tenint resultats positius demostrats i quantificables, una línia en la qual volem continuar aprofundint als pròxims anys per assolir un futur pròsper per a Ontinyent", concloïa.

Arxivat a:

Destacats